fredag 6 mars 2009

Yogahimmeln


Jag gick till morgonens yoga klass med inställningen att jag måste yoga eftersom jag är så stel. Tänkte att jag får härda ut genom alla de tråkiga solhälsningarna för att slutligen komma till den härliga avslappningen. Tänkte att det var där jag skulle börja njuta. Fel tänkt.

Vaknade vrålhungrig. Tog en näve nötter och drack ett glas ljummet vatten. Kände mig väldigt yogalik. Gick ner till gymmet och upptäckte till min fasa att vi endast var fem personer som skulle yoga, och att vi skulle göra det i en ytterst liten sal. Blev nervös eftersom jag är en självlärd yogautövare som tänkte att det skulle vara skönt att slippa bli sedd av instruktören. Nu gick inte det. Jag fick ta en plats längst fram, cirka en meter från instruktören.

Passet började med att vi satt och blundade och andades medan instruktören pratade. Och här kom något nytt för mig som tidigare bara gått på poweryoga, vi blev uppmanade att använda alla våra sinnen. Känslan av vår kropp, ljudet av musiken, doften av den tända rökelsen. Vi blev också uppmanade att fokusera på något särskilt under passet. För min del blev det ordet kropp. Jag kom på att jag vill använda yogan för att hitta tillbaka till min kropp. Veckla in mig i konstiga poser som tvingar mig att bli medveten om alla mina rörelser. Inte bara som nu träna på i en slentrian med samma rörelser dag ut och dag in.

Vi började röra på oss. Jag började njuta. Instruktören gick runt och fixade till våra rörelser och jag fick ahaupplevelse på ahaupplevelse. SÅ var det det skulle kännas ja! Så fantastiskt och underbart och jobbigt på att annorlunda sätt. Svetten började rinna men jag märkte inte av att jag någonsin var andfådd. Häftigt! Och on top of alla andra positiva upplevelser är man ju ganska snygg när man gör yoga också. Jag måste säga att mina vader gör sig väldigt bra i de flesta poser, haha.

När det väl blev avslutning och yogakvinnan gick omkring och strök någon form av olja i våra pannor insåg jag att jag inte bara varit i yogahimmeln under avslappningen, utan under hela passet. Och nu, hemma vid frukostbordet i vår nya vackra lägenhet känns jag mig fortfarande helt varm och pirrig i bröstet. Jag är frälst.

(Tack alla mina gulliga bloggläsare som har saknat mig, ni är nästan lika underbara som yoga :) Bilder på lägenheten vill jag nog vänta med att ta tills den inte längre bara består av kartonger...)

10 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Jag visste väl att du skulle älska det lika mycket som jag!

Anna (Orka mera) sa...

Jag önskar att jag kunnat fasta för yoga. Men jag gör inte det... Jag borde kanske ge det ett försök till. Efter det här inlägget blev jag faktiskt lite sugen :)

Anonym sa...

låter najs. jag vill också känna så!

Anonym sa...

Härligt fröken!

Var bor ni nu och var tränar du?

Kramar

Anonym sa...

Det låter väldigt trevligt.... Men så tidigt på morgonen vet jag inte om det är möjligt för mig att komma till yoga-himlen! :(

Sofy sa...

Hm. Låter fascinerande. Och helt overkligt. Önskar att jag kunde göra som du!

Anonym sa...

Visst är Tova HELT OUTSTANDING!
Å sååå liten e inte salen..:P

Kramar!
Jim

Susanna sa...

Andréa - Ja hon var helt fantastisk! Undrar då hur exalterad jag kommer att vara efter 90 minuter...

Anna - Jag har inte fastnat tidigare, så jag tror att det berodde på instruktören. Du får komma hit och testa helt enkelt :) Kanske om Andréa och jag får tummen ur och ordnar ett bootcamp här?

Sara - Jag tänkte på dig när jag skrev detta, det kändes lite fuskigt att få till det så direkt när du tragglat dig genom så många pass utan att känna såhär. Men det har nog med instruktören att göra, kom hit och träna!!

Julia - Vi bor vid Redbergsplatsen så jag tränar på ett gym där som heter Active Wellness. Lite mindre men med en hel del klasser. Har dock kvar mitt sportlifekort, så jag kommer hålla till en hel del på ullevi sen också.

Malin - Jag tror att jag gillar morgonyoga bäst faktiskt. Men ska testa kvällsyoga någon gång också, undrar hur gott man somnar efter sådan avslappning :)

Sofy - Ja det var lite overkligt för jag har verkligen inte känt så för yoga tidigare.

JL - Haha, nej kanske inte, men ganska liten. Och jaa, hon var så duktig! Jag blir helt lycklig när jag tänker på att jag kan gå och träna yoga för henne varje vecka :)

Anonym sa...

Ja, Tova är en riktig yogaguru. Jag kommer så väl ihåg hur hon på sitt lugna, harmoniska sätt sa "känn efter om det är en morgon för utmaning eller vila" och så fortsatte det bara. En riktig instruktörsstjärna i sin genre.

Susanna sa...

River - Ja det är hon verkligen. Längtar till nästa pass!