tisdag 30 september 2008

Bokmässan (och Raw Food, och träningsböcker)!


I fredags besökte jag den fantastiska bokmässan. En hel dag av strosande kring enorma bokhögar. Ljuvligt!

Vissa omslag var väldigt vackra.

Vissa montrar stod ut.


Här en monter där allt var gjort i wellpapp, till och med stolarna!

Lunchbuffén innehöll en stoor salladsbuffé :)


Tidningar fanns också, och när man handlade hos Pressbyrån fick man en latte på köpet!


Det allra bästa på mässan stötte jag på av en slump, en Raw Food uppvisning i Hälsas monter av Erica Palmcrantz. Jag var på väg att vandra förbi men så fångades jag upp av Ericas enorma utstrålning och övertygelse för den mat som fått henne att må så mycket bättre. Så där blev jag fast i nästan en halvtimme och fick se två rätter tillagas, av ekologiska och naturliga produkter där inget hettats upp över 40 grader. Erica var så övertygande om kostuppläggets hälsofördelar att jag gick därifrån med hennes bok, och efter att först ha bläddrat lite i den och senare läst den från pärm till pärm är jag mycket nöjd med mitt inköp. Raw Food innehåller till stor del den sortens mat som jag redan äter - frukt, grönt och nötter, men ger tips på spännande kombinationer och nya tankesätt. Livvstilen ger mig också en skjuts mot att handla fler ekologiska varor.


Jag kommer inte att gå över till en uteslutande Raw Food diet, men jag kommer definitivt att plocka in lite recept här och var. Jag har redan testat på ett par luncher och några sidorätter jag verkligen tyckt om. Dessutom finns recept på efterrätter innehållandes endast naturligt socker och fett - as good as it gets!

En annan bok jag köpte och som jag fastnat för är Prestera Mera av Jim Roslund. En riktig bra bok som jag återkommer till i ett senare inlägg.

Slutligen köpte jag Styrketräning för henne, av Elin Sundell. Jag har inte hunnit djupstudera boken än men den verkar fokusera mycket på balans mellan kroppen sidor och ge tips på många funktionella övningar. En riktigt snygg layout också, men seriöst Elin, hur mycket plastik är nog? Man känner inte igen henne! A shame, så snygg som hon var innan ankläpparna.


Förutom inköpen var jag lite lurig och letade upp böcker jag ville läsa, memorerade titlarna eller fotade dem, för att i höst leta upp dem på biblioteket. Mohaha!

5 kommentarer:

Andréa sa...

Åh! Jag vill också gå på bokmässa! Varför måste den alltid vara samma helg som Lidingö?

Det där med raw food verkar ju spännande.. visserligen lite svårt att äta kött om inget får tillagas över 40 grader, men inte mig emot om fler blir vegos! :) Dock är jag lite skeptisk till sådana där trender.. Men lite inspiration och pusching till att köpa mer eko är ju inte fel!

"SlimJim" (som han tydligen kallas) klarar jag dock inte av!! Jag höll på att bli galen på honom när han gav träningsråd i metro :D (jag blir visserligen galen på väldigt många självutnämnda experter)

Oj, det här blev en halv roman ju.. Fika nån dag vore toppen, kram!

Erika sa...

Jag älskar böcker och önskar att det kunde vara en stor bokmässa här hemma också. Att läsa böcker är som meditation tycker jag, man lämnar sig själv för en stund och går in i en fantasivärld. Underbart!

Rawfood låter intressant men jag har lite svårt för kall mat så jag hoppar det nog :)

milla sa...

å tack ska du ha! :o) Självklart kan du ta den som bakgrundsbild!

Mässan ser ut att ha varit jättekul, intressant med rawfood! kram

Susanna sa...

Andréa - Ja det där är väldigt dålig planering, du skulle säkert ha älskat bokmässan du också!

Nej exakt, inget kött i raw food, så det borde du ju tycka om ;) Däremot tröttnar man nog på att det är malda nötter i typ allt...

Haha, Slim Jim, vilket fjantigt namn! Är han självutnämnd expert då, har han ingen utbildning? Kram!

Erika - Aha, ja då är det ju inget vidare. Men man kan dricka varmt te till :D

Milla - Nice. Ska fixa det nu! Kram

Andréa sa...

haha, jo han kallas visst det :) Jo han har väl säkert nån pt-utbildning så träningsdelen har han säkert koll på.. men han skrev väldigt mycket tveksamheter ang kost.. fast din bok var väl en träningsbok? Så det blir säkert bra :)