fredag 12 september 2008

Roligare styrketräning och mitt första vätskebälte

Vid det här laget är det nog ingen hemlighet att jag gillar att styrketräna. Jag älskar känslan av muskelkontakt och pump, att träna med fria vikter framför spegeln och se de muskler jag kämpat för spela under huden. Mest av allt gillar jag att styrketräna helt själv, med stillhet runtomkring mig men musik i öronen. Meditativt.

Vad jag dock inte gillar är andra människor som tränar, speciellt inte dem som pustar och stånkar från repetion ett till och med set fyra. De stör mig. De stör min koncentration och mitt fokus. Bäst av allt trivs jag alltså i gymmet hemma på föräldragården, där jag faktiskt kan vara helt själv. I brist på detta får jag försöka besöka gymmet under de tider då det inte är mycket folk där. Tur för mig att jag inte bara jobbar dagtid, alltså.

Min förkärlek för fria vikter gör att ryggen är den del av kroppen som jag tycker minst om att träna. Dessvärre är den för mig just nu den viktigaste, vilket gör att styrketräningen inte har varit riktigt lika rolig på sistone. Men nu ska det bli ändring på det! Idag ska jag besöka gymmet under "lågtrafik" och på schemat står biceps, triceps, axlar och bröst. Underbart! Jag ser så fram emot att ställa mig framför speglarna och greppa ett par hantlar - och så bara nöta. Ska bara hämta upp mitt sista lass tvätt, ladda mp3:n, och sedan blir det åka av!

Vätskebälte

Igår köpte jag mitt livs första vätskebälte. Jag är så stolt och så förtjust! När jag kom hem med det igår satt jag i flera minuter och beundrade alla genomtänkta finesser. Praktiska flaskor som är smidiga att dricka ur, reflexer, tre fickor med dragkejda och två fickor med kardborre där mp3:n lätt för plats. Very nice. Pro Touch är märket och det köptes på Intersport för 199 kr. Gissa vem som ska springa långpass imorgon!

4 kommentarer:

Andréa sa...

Härligt, nu kan du springa långt! :) Kanske i skatås imorn bitti? Vid nio planerar jag och Ellen vara där..

Susanna sa...

Oj så synd att jag inte såg det i tid! Eller kanske inte, det var lite tidigt, och så hade jag nog bara orkat hänga med er under uppvärmningen :) Men ändå, jag skulle gärna utforska Skatås någon gång. Backintervaller kanske, det skulle nog passa oss bättre? Vi får prata om det i eftermiddag!

Evasleva sa...

Men det som är så roligt att träna rygg! :) Mitt favoritpass!

Susanna sa...

Evasleva - Haha, jasså? Nej jag tycker inte alls om det alltså, däremot gillar jag att musklerna där syns hyfsat lätt :)