måndag 22 september 2008

Mat på en kvart

Jag låg och bläddrade i ett gammalt nummer av Fitness igårkväll och hittade en serie recept under rubriken "Mat på en kvart". Efter genomläsning fastnade jag för två recept som ska testas, idag och imorgon.

Laxwraps med pepparrotskräm

4 portioner

16 skivor kallrökt lax
8 bitar fullkornstunnbröd
2 finhackade rödlökar
hackad gräslök
2 burkar lättkesella
pepparrot efter smak

Riv pepparrot och blanda med kesella. Bred ut röran på tunnbrödet och sprinkal över löken. Lägg två skivor lax på varje bröd. Rulla ihop. Servera gärna med riven morot eller en sallad.

Näringsvärde per portion: 813 kcal, 29 g fett, 63 g protein, 74 g kolhydrater


Pastasallad med kyckling, valnötter och parmesan

4 portioner

4 dl kokt fullkorspasta
4 msk olivolja
1/2 dl grovhackade valnötter
1 pkt babyspenat
1 röd paprika
parmesanost

4 kycklingfiléer
olivolja
sambal oelek
soja

Dela kycklingen i bitar och marinera med en blandning av olivolja, sambal oelek och soja. Stek i en panna. Koka pastan. Hacka valnötter och riv parmesanost. Skölj grönsakerna och skiva paprikan. Blanda allt och salta och peppra efter smak.

Näringsvärde per portion: 505 kcal, 30 g fett, 35 g protein, 21 g kolhydrater


Lätta recept med få ingredienser, men som ändå låter väldigt goda - I like it! Om en halvtimme ska laxwrapsen testas!

Idag hade jag förresten tänkt ta en morgonjogg, men vaknade med en konstig hals. Tog på mig pulsbandet och konstaterade att pulsen var normal, den låg strax under 50, men var till och med nere på 43 och vände. Coolt! För att ta det säkra före det osäkra reviderades dock joggen till en promenad. Dagens övriga motion blir cykel tur och retur från jobbet, totalt 55 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kom förbi City på Fredag och cykla Cykel45 med mig kl 17.20 om du inte har något annat för dig. Uppge koden "river springer" och du erhåller en kall gainomax i receptionen efter passet :P.

Susanna sa...

Det hade varit superskoj men på fredag eftermiddag spatserar jag omkring på bokmässan... Kör du det passet varje fredag? Jag ska absolut se till att gå på något av dina pass i höst, och då ska jag komma ihåg det fyndiga kodordet :)