söndag 14 september 2008

Runners Nerd på långpass

Långpass a la Susanna igår. Jag joggar för pinsamt sakta för att berätta hur kort sträcka jag tog mig, men jag sprang i alla fall i en timma och 40 minuter, vilket är rekord för min del. Jag sprang nästan hela tiden, gick i vissa tuffa backar, och under dessa 100 minutrar lyckades jag hålla en medelpuls på runt 160 slag/minut vilket är 78 % av max. Kanske borde man springa lugnare på så långa pass, men i så fall skulle jag liksom inte komma framåt... I och för sig ska jag väl inte vara alltför hård mot mig själv heller, jag springer ju uteslutande i kuperad skog och aldrig på plan asfalt, men det går ändå otroligt sakta. Well, det kan bara bli bättre nu :)


Jag invigde mitt vätskebälte igår och det kändes bra. Något som inte kändes bra var pulsklockan som tappade kontakten med bandet hela tiden, vilket störde mycket och ledde till många irreterande stop. I övrigt var det en väldigt behaglig tur i fantastiskt miljö med frisk och härlig höstluft. Jag hann dock bli duktigt stel i ben och knän innan jag tog mig i mål, och huvudvärken höll i sig många timmar igår, trots riktligt med vatten, salt och mat.


Sambon pikade mig förresten friskt innan jag skulle ge mig iväg, över vilken löparnörd jag har blivit med all utrustning. Själv tycker jag mest att jag ser cool ut, så det så ;)

6 kommentarer:

Erika sa...

Utstyrseln är ju en del av träningen och känner man sig fin/cool/snygg i nyinköpta grejer så blir man mer motiverad. Eller hur? :)
Det där kommer killar aldrig att fatta, lika lite som de förstår hur lycklig en kvinna kan bli över lite nyinköpta vardagskläder! :)

Susanna sa...

Erika - Ja exakt! För mig är det väldigt viktigt att känna mig snygg då jag tränar, jag blir motiverad av det. Sen är det väldigt roligt att ha extra koll på allt med t ex pulsklocka och sådan utrustning också. Just nu sitter exempelvis killen och spelar dataspel med stora hörlurar på sig, är inte det nördigt så säg :D

Sofy sa...

Hi, hi. Äsch, du är inte mer nörd än nån annan av oss. Så det så!
Superkul att du kommit igång så bra. Skit i kilometrarna, de kommer, de kommer! Kram

Susanna sa...

Sofy - Det är betryggande att det finns fler därute :) Tack för uppmuntran! Kram kram.

Andréa sa...

Du är ju supercool ju! :D

Susanna sa...

Andréa - Haha, ja jag vet! Jag känner mig väldigt seriös i den där utstyrseln :)