tisdag 19 augusti 2008

Vibrationsträning mot celluliter

Idag vaknade jag upp med fruktansvärd träningsvärk i baksida axel, och med ordentligt stela ben. Den där Combaten visste verkligen var den tog! Egentligen hade det varit skönt att vila idag, men då jag vet att det inte finns tid till träning imorgon besökte jag gymmet för benträning idag i alla fall.

Utgångsläget var alltså inte det bästa, men efter ordentlig uppvärmning kunde jag höja vikter i ett par övningar och var mer än nöjd.

Sedan slog det mig, om benen var stela redan innan styrkan, hur skulle de då kännas efteråt? Eller imorgon? Skulle jag ens kunna gå? Jag funderade en stund och fick sedan en briljant idé - Virbrationsplattan.Denna underverkande träning som bland annat kan användas för att transportera bort slaggprodukter. Precis vad jag behövde!

Efter fem minuters skakande hade jag låtit maskinen behandla både lår, rumpa och vader - alla de muskler som jag tränat. Och det kändes riktigt bra. Stelheten försvann till stor del direkt, och har fortfarande inte (efter sex timmar) kommit tillbaka. Istället spred sig en värme i de berörda musklerna som kvarstått.


Då jag stod på maskinen kom jag på att jag läst om ytterligare en möjlig funktion hos apparaten, att den ska kunna motverka celluliter. Well, den ökar ju blodcirkulationen, så varför inte? Och det vore ju väldigt intressant. Celluliter, eller smilgropar som en kompis tränare fyndigt refererade till dem som, är ju annars ett ovälkommet inslag på kvinnokroppen som är svårt att få bort. Något jag dock har märkt faktiskt hjälper mig att forma rumpa och lår till nya former är BodyStep. Alla hopp upp och ner för brädan där sätter verkligen sina spår. Alltså måste kombinationen virbrationsträning och BodyStep göra mina lår sjukt fina ;)

5 kommentarer:

Erika sa...

Har aldrig testat den vibrationsplattan men det blir en uppgift för mig imorrn bitti på gymmet då! :)

Susanna sa...

Erika - Ja den låter som svaret på alla kvinnors drömmar :D

Sofy sa...

wow, har ni platta för allmänheten på gymet?! kul! tycker löpning is the shit för groparna!

Susanna sa...

Sofy - Ja typ. Man fick lägga 200 i deposition och fick 200 minuter på maskinen. Det räcker nog ett bra tag eftersom man bara står på den en liten stund i sträck.

Jo löpning och framförallt backar borde ju vara effektivt, men jag har dessvärr inte sett så mycket framsteg tack vare det än dessvärre, men det kanske kommer :)

www.msfatso.blogg.se sa...

det ska jag lägga på minnet ;)