onsdag 20 augusti 2008

Magträning på plattan

Så var det efter knappt fyra veckor dags att besöka sjukgymnasten igen. Jag har blivit oerhört mycket bättre i ryggen sedan jag började gå till denna sjukgymnast/pt/kiropraktor. Fantastiskt skönt! Under dessa fyra veckor har jag knappt haft några besvär alls, och övningarna jag fått gör verkligen underverk. Lycka!

Efter lite korrigering och massage fick jag lite fler övningar av sjukgymnasten. Bland annat visade han mig väldigt sköna stretchövningar jag kunde göra på vibrationsplattan (de är visst mycket vibrationsträning i mitt liv just nu!). Då jag hade stela ben från gårdagens styrka var det helt härligt att exempelvs ställa sig och stretcha vaderna på vibrationsplattan.

Nu fick jag ju inte bara tips på stretch, utan även fler styrkeövningar. Bland annat visades plankan, fast med armbågarna på plattan. Vibrationerna ska angripa de djupa magmusklerna, och det kändes verkligen så också. Det sög ordentligt i magen... Dessutom ska jag göra övningen på bidlen nedan samtidigt som maskinen vibrerar oregelbundet och i vågor. Häftigt men svårt.

Det ska bli roligt att utforska vibrationsträningen i detta syftet också!

4 kommentarer:

Erika sa...

Vad skönt att det ordnar sig för dig!

Jag testade vibrationsplattan idag och tror att jag blev så chockad över vibrationen som var otroligt hög att jag klev av efter 5 sekunder. Tror jag måste göra ett nytt försök imorrn, den bits ju knappast :)

Susanna sa...

Erika - Tack!

Det känns väldigt konstigt i huvudet om man står på platten med raka ben, men om man hela tiden har knäna lite böjda når inte vibrationerna upp till huvudet, så då känns det bättre tycker jag. Sedan går det säkert att minska vibrationerna lite tills du vant dig :)

Andréa sa...

Oj vilka avancerade saker du gör :) Den där saken får jag passa på att testa när jag kommer bort och tränar. :)

Susanna sa...

De är häftiga de där plattorna, så de får vi absolut testa!