söndag 5 juli 2009

Långpass efter medelhavskost (pass 4, vecka 10)

Pass enligt schema:
Långpass, 11 kilometer på 79-88 minuter.

Känsla innan passet:
Igår drack jag vin. Det har jag gjort nästan varje dag den här veckan faktiskt. Inte så mycket, men ett glas här och där. Matintaget har därtill varit lite oregelbundet och sömnen sådär. Inga skyhöga förväntningar på en superprestation, alltså.

Min plan:
Springa den 12 kilomter långa slinga från vår lägenhet till skatås, ett varv på åttan där och hem igen. Lite längre än schemat ville, men smidigt.

Känsla under passet:
Jag bävade inför det första löpsteget eftersom det är då jag på allvar brukar känna om jag är stel i benhinnorna eller inte, och med tanke på hur stel jag varit i vaderna ända sedan styrketräningen i onsdags förväntade jag mig att vara det, men icke! Löpsteget rullade på och musklerna var spänstiga. Underbart!

Jag joggade in i skogen, lyssnade på min ljudbok och njöt. Jag tyckte inte ens att de 12 kilomterna kändes speciellt långa, trots att sträckan är bland det längsta jag har sprungit. Hyfsat snabbt gick det också, och puslen var låg. Vin is the shit alltså ;)

Mitt pass:
12 kilomter på 94 minuter
7:50 tempo
79% i medelpuls

Övrigt:
Nästa vecka ska egentligen vara återhämtningsvecka och veckan efter tuffare, men jag kastar om dem eftersom jag nästa vecka bara jobbar 30 timmar jämfört med följande veckans galna 80 timmar. Motivationsmässigt och kroppsmässigt är det helt i sin ordning, jag är på gång!

4 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

jag säger ju det!! Vin is the shit, man blir snabb och uthållig av det! :D

Em Löfgren sa...

långpass långpass!! härligt jobbat och du! lite vin skadar inte, det hjälpte ju mig att vara mjuk i knäna vid första inlines åket ;) ;) säkert bra för benhinnorna oxå ;)

Susanna sa...

Andréa - Haha, det måste vara så! Excellent!

Emliscious - Tack så mycket! Haha, kan tänka mig att det kan hjälpa en med avslappning och mjukhet också ja, det finns helt enkelt inget negativt med det ;)

Erika sa...

Vad det går snabbt i din löp-utveckling!! Blir otroligt inspirerad!!