tisdag 21 juli 2009

Flexitarian in the making

På senare tid har jag vid fler och fler tillfällen valt vegetariska livsmedel framför kött, fisk och fågel. Om vi ska laga köttfärs hemma slänger jag i sojafärs innan sambon hinner protestera, lagar jag pastasallad fylls proteinkvoten minst lika bra med keso som av kyckling, och finns det egentligen någon smidigare snabbmat än att ha kikärtsbiffar i frysen?

Det är egentligen inget aktivt val jag kämpar mot och jag kommer nog heller aldrig att helt sluta äta kött. Dels ser jag ingen anledning att inte äta kotletterna från grisen som är född och slaktad hemma på gården, eller färsen från kon jag vet har mått väl på gräset från ängarna hemmavid. Dels skulle det heller inte fungera att krångla till det ytterligare när jag ska äta borta (jag har nu konstaterat att jag är allergisk mot laktos och ägg, och sannolikt också vissa sorters fisk och vissa nötter). Därtill tycker jag att kött är gott, så visst kommer jag att äta det ibland.

Nej, varför ska det behöva vara svart eller vitt egentligen? Jag konstaterar att jag äter mindre och mindre kött, och det känns bra. Vi nöjer oss med det så länge. Vem vet hur jag känner om ett år?

2 kommentarer:

Cizzi sa...

Personligen gillar jag verkligen vegetariska filéer och burgare men äter det nästan aldrig då jag bor med en köttälskare. Vegetariska nuggets är toppen och ska jag välja mellan dem och vanliga, som består av kycklingrester och gud vet vad, ja då tar jag de vegetariska. Det är väl mest av sånna skäl jag skulle välja det vegetariska alternativet.

msJulia sa...

Jag tänker faktiskt i samma banor.
Jag ser inget fel i att äta djur som levt väl och dött på minst plågsamma sätt möjliga. Men som dagsläget ser ut vill jag inte vara delaktig. Inte jämt iaf...