söndag 26 juli 2009

25 kilometer bohusled (kort version)

Bild lånad av Sara

Jag klarade det, jag sprang till Skatås!!! Jobbigt var det, nog ganska mycket jobbigare än någon av oss trott, för ingen av oss var väl egentligen beredda på alla freaking miniatyrberg vi ständigt fick bestiga. Upp ner, upp ner hela tiden under vissa sträckor (ja ni ser ju!). Hade jag inte sprungit med den underbara lilla grupp som jag sprang med hade det inte gått, men de var gulliga nog att vänta in mig hela tiden, och Sara sprang vid min sida hela sträckan. För det mesta var det ändå ordentligt jobbigt för mig att hålla en duglig fart, pulsen låg kring 90% under långa sträckor och jag tror att min medelpuls under de drygt fyra timmarna vi sprang hamnar runt 82-84%. Ni kan ju tänka er hur mycket salt jag hade i pannan efter det här äventyret...

Men det gick, jag dubblade mitt distansrekord och lyckades hålla mig igång i över fyra timmar! Jag är dock säker på att mitt marathon inte kommer att ske på Bohusleden...

17 kommentarer:

Malena sa...

HEJA HEJA HEJA!!! Guuud vad bra jobbat! Hoppas du är riktigt stolt och nöjd nu ikväll.

GRYMT!

Träningsglädje sa...

du var superduktig. grymt bra att springa med sådan hög puls hela tiden!! :-) snacka om att du skaffat dig ett saftigt pb nu!!

Susanna sa...

Malena - TACK! Man blir extra glad när någon hejjar så på en. Tack!!

Sara - Tack detsamma! Du bara sprang på som om det vore ingenting, trots alla backar och allt. Och typ utan någon mat, helt galet. Du är verkligen supertränad!

Träningsglädje sa...

Klart vi måste ses! Gärna en heldag med både träning och vin - det är ju sådant jag gillar bäst! Om det går för er stannar jag gärna över, det skulle vara superkul. Annars kan jag ta sista tåget hem också. Behöver ju inte alltid ta bilen. :) mailar lite datum!!

Dessi sa...

Fy fasen vad du är GRYM!!! Kollade på bilderna hos Sara. Ser fantastiskt ut :D

Susanna sa...

Dessi - Tack!!! Men vart har du tagit vägen, jag saknar din blogg! Har du lite semesterpaus?

Andréa sa...

Du var grym (som alltid)! Men marthonet springs nog med fördel nån annanstans.. Kanske den 28/8 under 6h loppet? :D

ps. jag vill också vara med på vinkvällen! :P

Dessi sa...

Japp, semesterpaus :) Kommer nog tillbaka sen när suget kommer tillbaka. Så länge läser jag alla fantastiska bloggar och beundras :)

Snabba fötter sa...

Bra kämpat bland sten, trärötter och kärr!

Lovisa sa...

Grymt! :) Åh, jag vill oxå springa.

Malin sa...

Grymt jobbbat!! Coolt!

b sa...

Jättebra kämpat. Att slå personligt i sån eländig terräng är grymt.

Tack för en trevlig dag!

Hur känns kroppen idag?

Jag är lite stel men annars är allt fint.

Hoppas naturligtvis på fler löparträffar.

Ha det gott

/Mikael

Miss Agda sa...

hurra! Bra jobbat :)

Susanna sa...

Andréa - Ja något planare är nog att önska... Får fundera lite till på 6timmarsloppet. Och det klart att du ska vara med på vinkvällen, det var tanken :)

Dessi - Jag förstår. Då längtar jag tills din semester är slut då, haha.

Snabba fötter - Tack så mycket! Jag är helt imponerad över hur vita dina skor var vid målgång, mina var helt leriga :)

Lovisa - Ja det kändes väldigt roligt att klara av!

Malin - Tack så jättemycket!!

b - Tack så mycket, det var en väldigt rolig dag, och jag tycker absolut att vi måste fortsätta att kämpa oss uppför bohusleden. Ett par etapper någon söndag här och var skulle vara roligt.
Det känns faktiskt ok i kroppen idag, stel i benen men det blir bättre ju mer jag stretchar. Kul att ses!

Miss Agda - Tack! Jättekul att det gick så bra :)

Therese sa...

Verkligen bra jobbat! Men jag förstår faktiskt inte hur du lyckats springa i 4h med över 80% i puls, och nu menar jag rent fysiskt. Är det möjligt att du har en högre maxpuls än vad du räknat med?

Susanna sa...

Therese - Jag har också funderat över det. Jag tycker inte att det är speciellt jobbigt att träna kring 80% i puls, men där kring 85% vill jag bara dö och i de explosivaste intervaller jag kört där jag verkligen tagit ut mig tills jag blivit yr och mått illa har jag ändå inte överstigit 94%. Så det känns som om den är någorlunda rätt uträknad, bara att jag vant mig att träna vid ganska hög puls. Har dock funderat på att göra ett riktigt maxpulstest, det hade varit väldigt intressant!

J sa...

Bra jobbat!