fredag 6 februari 2009

73 minuters löpning med en medelpuls på 88%


Ja... Med de siffrorna behöver jag väl knappast börja beskriva hur jobbig dagens löptur var. Efter ungefär tio minuter kollade jag på klockan, kände känslan i kroppen och hade gärna velat ge upp. Att fortsätta plåga mig på samma sätt i nästan en timme till kändes inte genomförbart. Och stackars Andréa fick springa så sakta att hon knappt kunde ta sig fram långsammare utan att börja gå...

Men på något sätt gick det ändå. Kilometer efter kilometer avklarades. Andréa babblade på och jag svarade enstavigt. Kan inte ha varit mycket till sällskap :)

Hem kom vi, och efter gainer, sportdryck, dusch och vatten begav vi oss till Dahls Bakeshop där vi åt varma chiabattas. Oerhört gott med mat i det läget! Som fin avrundning åt jag också en kanelbulle. Hade gärna druckit latte men kände att kroppen nog inte var så pigg på vätskedrivande.

Såhär några timmar efter träningen känns det ok i kroppen. Lite stel med lite vätskebrist blev resultatet. Jag kan ju inte direkt skryta om någon form av snabbhet i min löpning, men jag kan väl kanske ändå få lite creds för min förmåga att kämpa på så länge med så hög puls? Andréa och jag bestämde att vi ska försöka få till ett liknande löppass varannan vecka (för henne blev det ett utmärkt återhämtningspass). Så stay tuned och hoppas med mig att kilometertiderna och pulssiffrorna pekar neråt vecka för vecka!

4 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Du var superduktig!! Att ligga på så hög ansträngning under så lång tid är det inte många som klarar! Jag är imponerad av din starka vilja, tar du fram den kommer du klara armyn (även jims) hur lätt som helst!

Mot slutet av sommaren komemr vi hålla minst en minut snabbare km-tid, det vet jag. det bestämmer vi!

Mitt cykelpass gick föresten super! Jag hade värsta flowet och fick med mig deltagarna på ett helt annat sätt än vanligt. och musiken funkade perfekt trots att jag itne testat! Så himla skönt! nu ska jag duscha och köpa godis :)

Susanna sa...

Vad snäll du är! Det känns roligt att springa ihop med dig för jag vet att det får mig att hålla ut och pressa mig så det kommer säkert att börja gå lite fortare om ett tag :)

Åh så kul att passet blev så bra, grattis! Hoppas nu att du får börja ha egna pass på kvällarna så att du får uppleva den här känslan lite oftare, det är du värd. Tack för idag :)

Sofy sa...

Snyggt sprunget det var ungefär som mitt lidingölopp där jag låg på 91% av max i 50 minuter... precis som du skriver är det jobbigt!!!

Jättebra att du fixade så långt i hög puls!

Susanna sa...

Sofy - Kul att du kan läsa bloggar igen :D Jobbigt men förhoppningsvis utvecklande. Om inte annat för psyket, haha.