tisdag 18 augusti 2009

Core och knästatus

Efter lite övervägande och bollande med kloka personer kom jag fram till att jag kunde byta ut mitt lättdistanspass mot den spinning jag tänker medverka på ikväll. Det gjorde att jag som bonus fick tid över till att träna 45 minuter core igårkväll. Win win! Corepasset var bra och varierat. Tiden flög förbi och vips var det över.

Imorse hade jag tid bokad hos min naprapat. Naprapaten är ett härligt energiknippe med många idéer och teorier kring hälsa. Intressant att lyssna på! Han fixade till min rygg och nacke och verkade lika nöjd som jag över att jag blivit bättre. Samtidigt passade han på att avdramatisera ryggont och berättade om hur många saker kroppen faktiskt kan korrigiera på egen hand, även så upptrissat heliga saker som ryggraden. Intressant tanke som han i sitt yrkesval borde undvika att dela med sig av om han inte var helt övertygad om dess riktighet. Naprapaten uppmanar mig också alltid att se mina besök som engångshändelser, och ryggjusteringarna som något jag inte ska behöva göra igen i framtiden. Lite skillnad från vissa kiropraktorer som vill att man ska boka in besök var och varannan vecka i all framtid...

Vi tog oss också en titt på mitt knä. Naprapaten var inne på samma tankar som jag kring att något överansträngdes när jag sprang på Bohusleden, han funderade över om hållningsmuskler och stabilisatorer inte riktigt orkade med hela vägen, vilket fått min instabila ländrygg att hoppa omkring lite och eventuellt klämt någon nerv. Att det skulle vara farligt att fortsätta springa trodde han absolut inte. Puh! Han kollade även igenom styrkan i benen och gav mig klartecken även där, om än med en tanke kring att lägga lite mer krut på styrkan i baksidan.

När min halvtimme var över och jag fått en skönt mjukgörande massage blev jag ivägskickad men en klapp på axeln över mitt träningsengagemang och min vilja att ha en välfungerande och stark kropp.

Efter en bra start på dagen laddar jag inför en superhärilig tränings och umgängeskväll med Sara, Emil, Erika och Andréa. Vi ska spinna för Emil, Bodybalancea och gå ut och äta (och dricka vin!).

6 kommentarer:

Erika sa...

Skönt att det inte verkar vara någon fara med knäet!

Ses ikväll!!

carro sa...

Jag kan riktigt höra honom. Hur kan gick loss med sina teorier *fniss*. Han är så-förbaskat-jäkla-skitbra. På allt. Klok.
Han sade nåt liknande till kig med. Nåt i stil med:
"Det är inte meningen att du ska springa här regelbundet. Jag hälsar hellre på dig på stan, när du sitter där och svingar en bägare med din sambo. Då har jag lyckats".
Ha en mysig kväll :)

Snorkfröken S sa...

Vilken trevlig kväll ni har framför er; the best of the best liksom!

Och kunnig naprapat du verkar ha!

Gurra sa...

Grymt imponerad över ditt engagemang och din ambition! Får ju en annan att tänka att man åtminstone kunde ta en ordentlig promenad med jycken...

Susanna sa...

Erika - Ja det var väldigt lättande att höra. Tack för senast, var hur trevligt som helst!

Carro - Haha, ja han är underbar! Det känns så bra att han har en sådan inställning också att han inet vill att man ska behöva gå dit. Väldigt bra att du tipsade om honom!!

Snorkfröken - Ja det var verkligen kul! Synd att så många av oss bor så långt ifrån varandra bara, annars hade man kunnat anordna mer sådant här, smidigare :)

Gurra - Haha, du behöver inte känna dig stressad. Jag gör ju det för att jag tycker att det är väldigt roligt också. Och du tycker ju att det är roligt att dricka öl och spela battlefield, så då klart att du ska göra det. Bara du äter mellanmål ;)

J sa...

Lät ju riktigt trevligt!