torsdag 25 juni 2009

Lättdistans (marathonpass 2, vecka 9)

Pass enligt schema:
6 kilometer lätt distans på 42-45 minuter.


Känsla innan passet:
Hade haft en nästan helt ledig dag och längtade ut i skogen.

Min plan:
Springa mina sex kilometer i den svala skogen i ett tempo där jag bara kunde njuta.

Känsla under passet:
Min kära benhinna kändes lite stel de första hundra meterna, men det gick som vanligt över (ska för övrigt hämta min Stick på måndag, spännande!). Därefter var det bara att springa på men störas lite av alla badgäster som var på väg hemmåt. Trots allt folk kunde jag koncentrera mig ganska väl på bara mig för jag hade en bra ljudbok i öronen.

När jag hade ett par hundra meter kvar kom jag ihåg att jag glömde koordinationsloppen vid förra passet så då lade jag in dem där. Det blir aldrig av att jag springer dem om jag tar dem efter passet.

Mitt pass:
6 kilometer på 44 minuter.
Medelpuls 81%.
Tempo: 7:20

Inför nästa pass:
Idag ska jag på utflykt med ungdomarna, passande nog till en vikingagård. Jobbar gör jag mellan 10 och 22 idag. Ett tag tänkte jag springa dagens fyra kilometer på morgonen, men vaknade upp med en stel benhinna och strök idén. Just nu är jag lite sugen på att packa med mig löpkläderna och springa min lilla runda direkt efter jobbet. Ett ganska perfekt sätt att inleda min tredje veckas ledighet på...

5 kommentarer:

Emliscious sa...

du är verkligen igång med löpning!! =) så himla roligt! visst är det underbart!?!? =)

Marina sa...

Visst är det härligt med löpning. Är själv en löparfantast :)

Malena sa...

Koordinationslopp?

Var jobbar du? "Ungdomarna" det gör mig nyfiken. Maila om du inte vill skriva här.

Ha en skön helg med mycket träning :-)

Erika sa...

Ja löpningen verkar vara ett genomgående tema på träningsbloggarna nu. Jag vill också!! dumma hosta :)

Susanna sa...

Emliscious - Ja det är helt underbart kul! Så roligt också att programmet funkar och att det verkar stegras i lagom takt.

Marina - Ja det är det verkligen. Ska kolla in din blogg!!

Malena - Enligt marathon är det när man under en kort sträcka, typ 100 meter, springer lite snabbare och verkligen tänker på löpsteget och tekniken. Typ som en lugn teknikfokuserad intervall :)

Jag jobbar paralellt på två ställen. Där jag jobbade igår och där vi faktiskt kan ta med ungdomarna på utflykt är ett HVBhem för ungdomar som exemplevis har det trassligt hemma. Sen jobbar jag också på ett hem för sluten ungdomsvård ibland, där är killarna dömda för något brott och avtjänar sitt straff genom att bo på ungdomshemmet och genomgå behandlingar.

Sen när sambon och jag flyttar tillbaka till småland om några år är planen att öppna något eget ungdomshem där eftersom det knappt finns ett enda sådant i hela småland. Du kanske vill vara med ;)

Erika - Du kommer igång snart igen, du har ju en superbra träningsbakgrund att falla tillbaka på när du blir frisk!