torsdag 4 juni 2009

Kaffeberoende

Sambon och jag hade ordentligt med flyt och lyckades komma över en obegagnad lyxkaffemaskin för 350 ynka kronor. Maskinen köptes in till svärmors jobb för åtskilliga tusenlappar, men ingen där orkade sätta sig in i hur den fungerade och den hamnade bortglömd i ett förråd. Efter en odramatisk auktion står den fantastiska maskinen nu i vår ägo!


Maskinen fylls på med vatten och hela kaffebönor, och från att man trycker på kaffeknappen till att man har en nymald och nybrygd kopp kaffe tar det cirka 7 sekunder.Givetvis kan man göra Espresso i maksinen också, och på maskinen sitter ett rör för ångskumning av mjölk. Eftermiddagslatten tar ungefär en minut att tillverka.Det finns bara ett litet problem. Jag har druckit så mycket extra kaffe de senaste dagarna att jag vaknat med ordentlig vätskebrist varje morgon. Men vad gör man inte för en (några) kopp (koppar) riktigt gott kaffe!

Ps. Idag är det vilodag. Jag har träningsvärk lite överallt och hela kroppen känns sådär halvsliten som den kan göra efter ordentligt med träning flera dagar i sträck. Perfekt att avsätta en dag till kaffedrickande och semesterslöande då. Möjligen blir det en lugn skogspromenad frammåt eftermiddagen för att mjuka upp benen lite, men det beror på vad jag känner för. Det är underbart att vara ledig!

Ps 2. Ni bloggläsare är fantastiska! Tack så jättemycket för de peppande kommentarerna på inlägget nedan, det värmer oerhört mycket. Det klart att jag ska lufsa runt i den fina skogen mina 10 km (eller 70 minutrar) imorgon och bara njuta av möjligheten att kunna jogga under så lång tid. Snabbheten kommer nog såsmåningom, så länge jag är tålmodig nog att inte stressa fram den.

9 kommentarer:

J sa...

ingen dålig affär :)

Andréa sa...

ojojoj, tur att inte jag har en sån, jag skulle ju bli förgiftad :)

Malin sa...

Oj då vilket fynd!!
Jag vill oxå ha en riktig kaffemaskin, blir sån skillnad att göra riktig espresso och sen god skummad mjölk, mumma!

Dessi sa...

Vilken lyx! Jag dricker inte kaffe men skulle jag ha en sån hemma skulle jag nog överväga det ;)

10 km på schemat imorrn alltså? Jäklar, nu börjar det bli långa pass, kul! :D

Susanna sa...

J - I know, helt sanslöst!

Andréa - Hahaha, ja det är sant. Tur att den står hos mig då så jag kan portionera ut hur ofta du får ta del av detta flytande guld ;)

Malin - Ja, nästan för bra för att vara sant... Mm, det är så gott, och lyxigt att kunna tillverka själv!

Dessi - Ja jag har till och med fått folk som inte dricker kaffe i vanliga fall att tycka om det så det skulle nog gälla dig också ;) Yes, en mil imorgon. Spännande!

Vargungen sa...

Wow vilken bra deal!! Lyxigt med egen kaffemaskin...

Snorkfröken S sa...

Oj, vilken lyx! Och vilket fynd. Vill också ha :)

Susanna sa...

Vargungen - Ja helt underbart. Bara trycka på en knapp och få en supergod kopp kaffe.

Snorkfröken - Hur lyxigt som helst. Är helt kär i den!

Malin sa...

Nu blir jag grymt avundsjuk! Går just nu och drömmer om en egen lyxmaskin efter att ha druckit en väldigt gott kaffe hela förra helgen. (De vi bodde hos under maran hade en riktig lyxvariant) Tyvärr är det väldigt skralt i kassan just nu! :( Livet som student är hårt...