tisdag 5 maj 2009

Intensiv benträning

Imorse var jag på läkarmottagningen och tömdes på ett par ynkliga rör blod. Ändå sitter jag och inbillar mig hur oerhört svag jag blir av den stora blodförlusten, och vid vissa provtagningstillfällen (ofta i samband med feber och infektion förvisso) har jag till och med varit nära att svimma efteråt. Idag gick det bättre och psyket nöjde sig med att berätta att jag kände mig lite svag i kroppen. Nu återstår någon veckas väntan innan jag kanske får svar på hur det kommer sig att jag är så trött.

Alldelles nyss kom jag hem ifrån gymmet efter att ha tränat ben. Ben och core är vad fokus kommer att ligga på styrketräningsmässigt den närmaste tiden. Ben för att de behöver tränas och vara starka i löpningen, och core för att de behövs för att orka ha en bra hållning. Jag märker förresten redan stor skillnad efter någon månads regelbunden coreträning - jag säckar inte alls ihop på samma sätt i löpningen som jag brukade göra förr. Nu orkar jag hålla ryggen rak passet igenom, få in mer syre i lungorna och orkar kanske lite extra.

Styrkepasset idag blev ett intensivt sådant. Jag är helt ledig från jobbet idag och ville bli färdig med dagens planerade aktiviteter så fort som möjligt. Roligt med ett riktigt intensivt styrekträningspass då och då, det tar verkligen på konditionen! Något som inte var lika roligt var att ta mig uppför de dryga 100 trappstegen som leder från gymmet upp till min lägenhet. Mjölksyra!

(Här skulle det egentligen finnas en bild från min nya fina mobil, men jag har visst inte fått allt att funka än... Crap!)

4 kommentarer:

Dessi sa...

Roligt att du märket skillnad! :) Tränar du core själv eller går du på pass? Läste nånting om det inne på Saras blogg (traningsgladje).. vad det nu var :P

Vad skönt att du kommer få reda på orsakerna till din trötthet. Hoppas den här veckan går fort nudå! :)

Malin sa...

Det är faktiskt helt sant. De nära och kära är ju väldigt insatta i ens liv, och de är ju bara rädda om mig. Precis som du säger så tränar jag väldigt mycket, det är inte bara som det verkar i bloggen! ;) Men just därför kan det vara lite "farligt" att läsa så många träningsbloggar som jag gör. Känslan av att alla andra tränar mer och hårdare än mig är svår att skaka av sig... Känner aldrig du så? :(

Susanna sa...

Dessi - Förr tränade jag den själv som vanlig styrketräning, men har alltid haft svårt att pressa mig lika långt på de musklerna som exempelvis ben. Så när jag flyttade för två månader sedan och kom närmare gymmet har jag börjat träna core där. Det är grymt! Man ger inte upp när det är fullt med folk omkring en :)

Malin - Svarade hos dig :)

Löpning & Livet sa...

core is the shit! jag märker också stor skillnad, ffa på långpassen!