tisdag 26 maj 2009

Ofantlig smärta och en knäckt rygg

Så var det äntligen dags att låsa upp ryggen och återfå full lungkapacitet. Bortsett från de extremt läskiga nackknäckningarna är det himmelskt skönt. Helt fantastiskt att ta ett djupt andetag ända ner till magen utan att det tar emot!

Något som faktiskt förtog en del av den sköna upplevelsen var då jag berättade för min kiropraktor om mina benhinneproblem. Kiropraktorn, som för övrigt är riktigt påläst och gav diverse råd för hur min kropp skulle kunna fungera mer optimalt, replikerade då med att han tänkte vara lite elak mot mig och hämtade en stötvågsmaskin. Känslan av att ha den mot en redan öm benhinna? Som en hammare skulle kännas om den slogs mot benhinnan. Det gjorde fruktansvärt ont! Jag har aldrig upplevt en lika intensiv men ihållande smärta förut. Det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Jag började svettas och fick andas i pustar. Helt ofattbart såhär i efterhand hur jag härdade ut, det är mycket man gör för att kunna träna obehindrat...


Stötvågsbehandlingen syftade till att öka blodcirkulationen i området och jag hoppas innerligt att den var värd smärtan. Något som skulle kunna få mina vader att inte stelna till på det här sättet trodde kiropraktorn var en stretchrulle kallad The Stick. Ett redskap som kan användas på muskler för att öka blodflödet och förhindra muskelknutor och stelhet. Kolla här för med info. Min kiropraktor blir tydligen den första återförsäljaren i Svergie till dessa om en månad. Jag ska definitivt köpa en då, så länge de inte är alltför dyra, för vad jag verkligen behöver är större blodcirkulation i underbenen och mindre stela vadmuskler. Spännande!

8 kommentarer:

Andréa sa...

Oj. verkar spännade. skaffaen så jag får prova :)

tråkigt att löpningen gick så segt som sagt, men det blir spännande med det första långpasset!

Sara sa...

AJAJAJ!!!! usch, mådde nästan illa när jag läste det där. what doesnt kill you makes you stronger, i guess? hoppas den där rullen hjälper. gör den också ont?

ps. till workout åre nästa år tycker jag vi samlar alla västkistare i en bil och åker upp tillsammans ds.

Erika sa...

Aooooch! Lät som något jag borde prova men inte kommer våga... Har ju också problem med benhinnorna men jag "härdar ut". Det går bra nu när jag väljer bra underlag att springa på..

carro sa...

Hallå tjejen:).
Stötvågsbehandling, Im know. Fick sådan behandling sist jag var hos Naprapat-Patrik. På min hälseneinflammation. Ja, det var nog en av de värsta smärtorna jag upplevt. Fick banka och slå på britsen jag låg på, för att överleva eller nåt. Gick upp i brygga, där jag låg på magen. Men blev helt klart bättre efteråt. Får nog bli någon behandling till känner jag. Hu gedamej!!! Men har man problem och är motiverad till att bli bra, så är man ta mig tusan beredd på att utstå det mesta:). Efter det vart det en minst lika smärtsam vadmasage *urk*, men som sagt...
Hoppas du också kommer märka lika påtaglig förbättring.
:D

Snorkfröken S sa...

Den behandlingen har jag aldrig hört talas om, men låter intressant. Hoppas att den är effektiv!

Lycka till med långpasset sen!

Susanna sa...

Andréa - Ja, den funkar nog dessutom utmärkt på knutan i ditt lår också!

Sara - Ja det kan man lugnt säga. Usch, ryser lite när jag tänker tillbaka på det... Tror rullen blir lite som en djup massage så den är säkert lite obehaglig den också i början men det lättar väl om man använder den duktigt.
JA, bra idé!! Jag är på!

Erika - Ja välj ett smart underlag så länge du kan så du slipper det här :) Och skaffa inlägg kanske?

Carro - Hej! Hoppades på att du skulle höra av dig lite när jag bloggade om en gemensam bekant till oss ;) (råkade visst kalla honom för kiropraktor istället för naprapat av gammal vana...). Då vet du vad jag talar om alltså. Jag förstår inte hur ont man kan ha och ändå stå ut! Undrar hur fjuttigt det här kommer kännas mot att föda barn sen, haha. Hoppas allt är bra med dig, väldigt synd att du inte bloggar längre! Kram!

Snorkfröken - Då hoppas jag att du slipper närmare kontakt med den, haha :)

Solli sa...

låter spännande! ska bli kul att läsa din recension om the stick! var inne på deras hemsida och det verkar ju vara en riktigt bra produkt :-)

Susanna sa...

Solli - Ja den verkar faktiskt väldigt bra, det är ju ganska ofta man skulle må bättre av att få igång cirkulationen i stela muskler. Hoppas han får hem dem snart!