torsdag 4 december 2008

Torsdag 4/12: Rekordlångpass!


Mina ben var som gjorda för att springa idag. Från allra första steget kändes de fräscha, och när jag hade sprungit klart efter nästan två timmar var de fortfarande lika pigga. Nu börjar låren i och för sig stelna till lite, och knäna känns något trötta, men det är väl inte att undra på efter nästan 14 kilometers kuperad löpning.

Andréas inrådan hade jag med mig sportdryck i vätskebältet och jag tycker att det gör stor skillnad i min ork. Eftersom benen var så pigga var det nämligen svårt att hålla tempot nere, så pulsen skenande iväg ibland. Då var det skönt att ta en slurk sportdryck för att få krafterna tillbaka. Och lite extra krafter kunde ju behövas då jag sprang så länge med en medelpuls på 80% av max.

Jag är så nöjd med min prestation! Det längsta jag har sprungit tidigare är runt 12 kilometer, och jag kan inte säga att den där extra biten påverkade mig nämnvärt. Jag hade kunnat fortsätta ett par kilometer till! Det är lite synd att benhinnorna i nuläget inte tillåter mig att springa på asfalt, för det vore intressant att se vilka tider jag skulle kunna prestera på jämn och någorlunda flack asfaltsträcka...

7 kommentarer:

Cicci sa...

Tycker också att det kallas för långpass faktiskt! Distanslöpning =P Härligt jobbat!

Susanna sa...

Cicci - Jag har faktiskt aldrig riktigt fattat det där, om det är nån skillnad på distanspass och långpass. Hursomhelst är de härliga att genomföra :)

Andréa sa...

Bra jobbat! Härligt att lyssnar på lilla mig också :)

Susanna sa...

Andréa - ja det klart jag gör :) Kändes som ett väldigt bra pass att genomföra också. Sen åt jag lite smågodis ;D

Cizzi sa...

Härligt jobbat!! =)

Susanna sa...

Cizzi - Tack! Är ganska nöjd själv också för en gångs skull :D

Sofy sa...

Wihaa! Susanna är en löpnörd!!!