tisdag 9 december 2008

Sömn, rygg och mjölksyra

Det är ganska imponerande, hur mycket jag kan sova nu när jag är sjuk. Det finns tydligen ingen gräns för det. Jag sover nio timmar på natten, och sedan i flera småomgångar på dagen. Däremellan är jag mest bara uppe och äter. Man får hoppat att all vila mig att bli frisk fortare.

Det finns dock en stor nackdel med att vila (sova) så mycket som jag gjort de senaste dagarna och det är min rygg. Min rygg gillar nämligen inte att vara stilla. Den drar ihop sig och fastnar då. Så igår eftermiddag hade jag så ont i den och i alla muskler som stelnat till att jag var tvungen att ta mig upp ur sängen och gå omkring lite. Pojkvännen ville väldigt gärna åka till IKEA för att se ut möbler till vår nya lägenhet, så jag hängde med honom. En tripp till IKEA innebar stilla promenad inomhus vilket blev perfekt.

Ryggen kändes faktiskt lite bättre efter att jag stått och gått i någon timme. Orken var det dock lite sämre med. När vi skulle ta trapporna upp till andra våning blev mina ben fulla av mjölksyra. Hur löjligt är inte det?

Nej, just nu längtar jag väldigt efter ett Afropass som mjukar upp ryggen, och ett tungt styrkepass som piskar benen.

3 kommentarer:

Miss Agda sa...

Usch, jobbigt att vara krasslig och jag brukar också bli jättestel i ryggen av att sova för mkt eller ligga i sängen o läsa en hel helg tex...
Krya på dig!

Anonym sa...

SV: Precis min åsikt! De är som snyggast efter någon vecka in i deffen. Men sen försvinner mer och mer muskler tillsammans med fettmassan, vilket såklart är oundvikligt...

Susanna sa...

Miss Agda - Tack! Det är ändå ganska häftigt att inse hur mycket kroppen lider av att inte få röra på sig.

Malin - Exakt!