torsdag 31 juli 2008

Snart blir det paket

Jag fick skjuta upp konditionen igår igen eftersom jag fortfarande hade småkänningar i halsen. Ingen dans för mig alltså, men däremot styrketräning för ryggen. Passet gick bra, jag kunde höja vikter i en del övningar och idag har jag härlig träningsvärk.

Nu är det ungefär en halvtimme kvar på jobbet, därefter ska jag cykla hem och packa in mig och pojkvännen i bilen och börja färden mot Småland. Ikväll stundar födelsedagskalas med släkten (fast jag fyller imorgon), och när kvällen blivit ljummen nog och gästerna gått hem skulle ett löppass sitta fint.



Imorgon väntar förhoppningsvis frukost på sängen och massvis med paket :) Därefter tror jag att vi åker på någon utflykt, kanske till havet eller Visingsö och Gränna.

Lördagen inleds antagligen med ett löppass och klockan fyra anländer ett gäng kompisar för firande och festligheter. Utsikterna är alltså goda för att det blir en riktigt bra helg!

onsdag 30 juli 2008

Nya stigar

Eftersom det bara är drygt ett halvår sedan jag började bo i Göteborg på heltid har jag fortfarande inte utforskat omgivningarna till fullo. Igår var jag ute på morgonpromenad och gick längs med vanliga tråkiga cykelvägar då ett litet skogsparti uppenbarade sig på min vänstra sida. Nyfiket kilade jag över vägen och in i skogen, och vet ni vad jag fann?! Ett cirka 3 kilometer långt elljusspår, grusat och upplyst, inbäddat i underbart lummig skog! Jag blev överlycklig och strosade omkring salig i den svala skogen.

Morgonpromenaden blev till sist hela 75 minuter lång, vilket kändes väldigt bra. Planen var att framåt eftermiddagen även sticka till gymmet och träna rygg, men jag hade lite småkänningar i halsen så jag hoppade över det. Idag känns det dock ingenting längre, så antagligen blir det styrka för ryggen följt av ett pass BodyJam ikväll.

Igår mötte jag för övrigt upp Andréa och Sofy med sällskap på Liseberg. Det var riktigt kul att träffa dem igen! Vi gick omkring lite på området - åkte Flumride och spelade på chokladhjul (Sofys prins vann en stor Toblerone!). Därefter åt vi välsmakande men mäktig pasta inne i stan, och drog slutligen tillbaka till Andréa och Martins lägenhet för lite glass, choklad och rödvin. En väldigt trevlig kväll med mycket trevligt sällskap :)

måndag 28 juli 2008

Saltvatten

Idag har jag av olika anledningar cyklat i en och en halv timme i gassande sol. Vätskebristen och huvudvärken gjorde sig snabbt påmind, och det hjälpte inte att bara dricka vanligt vatten - jag blev tvungen att blanda i ett par nypor salt. Usch vad äckligt, men oj vad snabbt huvudvärken släppte!

Spinning + tvspel

Igår testade jag tv-spelscyklarna på gymmet. Jag gillar tvspel och jag gillar att cykla så jag hoppades att kombinationen skulle avleda den värsta usch-jag-sitter-på-en-motionscykel-och-kommer-ingenvart tristessen.


Expressobikes är alltså spinningcyklar med en skärm där ett tvspel utspelar sig. Tvspelet går (surprise) ut på att cykla och för att ta sig fram i spelet måste man trampa på cykeln. Det finns 30 olika växlar, och det häftiga är att då man i spelet ska ta sig uppför en backe ökar motståndet automatiskt. Dessutom är styret reglerbart och måste användas för att hålla sig i kurs.


Om jag har förstått det rätt finns det två olika speltyper, bana och drakjakt.


I banspelen ska man på snabbast tid ta sig runt en bana. Man kan tävla mot andra datagjorda cyklister, mot sig själv eller mot andra över internet. För de två sistnämnda måste man först ha registrerat ett konto på expresso.com

Bancykling

I drakjakten ska man cykla omkring på en stor plan och samla poäng genom att köra på drakar.

Drakjakt


Så hur roligt och hur jobbigt var det?

Positvt
Det var helt klart roligare än att sitta på en vanlig stationär cykel, och hade jag dessutom kommit ihåg att ta med mp3:n hade det nog varit ännu roligare (man kan också koppla in lurar i spelet och lyssna på musiken som erbjuds där). Det var också roligt att cykla omkring på banorna, och speciellt roligt vore att gå två till gymmet och tävla mot varandra.

Negativt
Det stora negativa var att cyklarna drevs av magnethjul och inte den sortens hjul som spinningcyklar har. Konsekvensen av det blev att det var i princip omöjligt att stå upp och cykla, eftersom motståndet inte blev konstant under hela trampvarvet. Längst upp gick det jättetungt och längre ner jättelätt, vilket ledde till ett hackigt rundtramp.

Drakjakten blev redan efter 10 mintuer ganska tråkig (om jag nu hittade alla funktioner vill säga) och på grund av att man inte kunde stå och cykla var det svårt att komma upp i puls utan att benen dog.

Summering
Expressobikes är en rolig och innoativ grej, som nog blir roligast om man är två, men som i mitt tycke inte slår vanlig spinning.

söndag 27 juli 2008

En ordentlig genomkörare av ryggen

Jag var hos sjukgymnasten/pt:n/kiropraktorn igen i veckan. Efter lite massage och behandling av ryggen gick vi till gymmet och arbetade oss igenom nya styrketräningsövningar för att bygga upp de muskler som är för svaga i min rygg (och mage).

Det var inte lite övningar jag fick... Sammanlagt med de övningar jag fått tidigare är det nu 11 styrkeövningar och 2 stretchövningar i programet. Jag testade att träna igenom dem i fredags och det tog ganska exakt en timme, och då höll jag bra fart och kort vila mellan seten.

En timmes styrketräning är lite för långt tycker jag, speciellt då jag har 15 minuters cykelväg till och från gymmet. Jag brukar försöka hålla passen kring 45 minuter, och då känns det som att jag kan behålla energinivån under hela tiden. Men jag får bita ihop. Två gånger i veckan ska programmet utövas så det gäller att vänja sig.



En övning som lades till är en jag alltid fasat inför - chins. Jag är fantastiskt svag i den övningen, och speciellt då jag ska hålla ett relativt smalt grepp för att fokusera på musklerna närmast ryggraden. Jag fick ha nästan så mycket hjälpvikt det fanns i maskinen för att överhuvudtaget närma mig de önskade 10 repetionerna. Pinsamt... Men jag hoppas på snabb bättring där.





Genom guidning av sjukgymnasten fick jag upp ögonen för en ny sorts maskiner jag inte observerat tidigare, maskiner av märket Bcube. Dessa finns bland annat för latsdrag och rodd och har fördelen att det finns separata handtag för varje sida, och att dragsnörena löper genom mobila hjul vilket gör att dragrörelsen blir med fri (och involverar fler småmuskler antar jag). Känns riktigt bra att träna med dem.





Såhär två dagar efter passet har jag ordentlig träningsvärk i nästan hela ryggen. Magen känner jag ingenting i, och jag tror jag redan är hyfsat stark där men ska självklart fortsätta öka styrkan även där. Gällande ryggen känns det skönt att ha fått övningar rekomenderade som fokuserar på de muskler som är svagast, och som behövs för att stabilisera min ryggrad. Det ska bli spännande att träna på enligt rekomendationerna och se om ryggen slutar värka och knaka.

torsdag 24 juli 2008

Jo det tränas här också...

... jag hinner bara inte blogga så mycket just nu. Men tränas görs det. De senaste dagarna har det sett ut såhär:

Måndag: Styrka rygg, cykel 2*25 min
Tisdag: Morgonjogg 55 minuter
Onsdag: Löpintervaller
Torsdag: Morgonpromenad, styrka ben och mage (fem timmar efter benpasset gör det fortfarande lite ont...)

I övrigt lägger jag den knappa datatid jag har på att läsa era fantastiska bloggar :)

fredag 18 juli 2008

Bärfrossa

Dagen inleddes med en 60 minuter lång promenad i duggregnet. Det var mysigt att gå där inne i sin egen värld, med ljudbok och regnjacka.

Nu på eftermiddagen blev det en gympass med fokus på ryggen. Jag testade att göra övningarna jag fått från sjukgymnasten för första gången i tisdags, och det var först idag den värsta träningsvärken har släppt. Verkar med andra ord som om de är ytterst effektiva de där övningarna.

Det är väldigt härligt att vara hemma hos föräldrarna på landet såhär på sommaren, för då kan man nämligen avsluta sina måltider med att gå en runda på gården. En helt ok efterrätt.


Den personliga favoriten.

Hallonlandet är galet stort. Förra året frystes det in 60 liter...

torsdag 17 juli 2008

Världens första långpass

För ett par månader sedan var min "långa joggingrunda" sex kilometer. Idag tycker jag att ett normalt löppass innefattar runt milen. Och idag genomfördes det första långpasset i mitt liv.

80 minuter.

Det längsta jag någonsin sprungit var fram tills idag 60 minuter.

Vad borde man hålla för puls för att orka i 80 minuter? Runt 160 kanske (80 % av max). Ja, det var planen. Sen visade det sig att pulsklockan endast sporadiskt ville uppge min puls, och utan den har jag svårt att springa lugnt nog. Ibland blinkade den till på 165, men lika ofta visade den uppåt 173.

Negativt med långpass:
  • Svårt att springa med tillräckligt låg puls - risk för uttröttning.
  • Ömmande fötter och tendens till blåsor.
  • Mentalt jobbigt att vara fysiskt mör efter 40 minuter och veta att man bara gjort hälften.
  • Vätskebristen/huvudvärken efteråt (kanske ska ha ätit mer än frukost innan nästa pass...). Nu är det Loka som gäller!

Positivt med långpass:

  • Avstressande. Oerhört skönt att veta att man bara ska springa på lugnt hela rundan, alltså inga fartökningar eller annat att hålla reda på.
  • All natur man hinner se. Man hinner passera en hel del vackra områden under 80 minuter.
  • 80 minuters ljudbokslyssnade, dessutom till en väldigt spännande sådan.
  • Att jag kunde låna benhinsskydd från brodern vilket gjorde att jag inte hade minsta besvär med benhinnorna.
  • Den underbara känslan av seger när man inser att man sprungit längre än man någonsin sprungit tidigare.
  • All mat man kan äta efteråt.

Sammanfattningsvis är jag riktigt nöjd med min prestation, men irriterad över att pulsklockan inte fyllde sin funktion. Nu ska jag ligga och slappa med en god bok hela eftermiddagen.

tisdag 15 juli 2008

"Går det bra om jag torkar lite här...?"

Så idag var det äntligen dags för första besöket hos min nya sjukgymnast/ kiropraktor/personliga tränare. Hans meritlista var som ni förstår lång, och det kändes skönt att komma till en person som kunde se mina problem ur flera synvilkar.

Först gällde det dock att hitta till lokalen där mötet skulle ske. Jag insåg då det var en timme kvar tills behandlingen skulle börja att jag fattat fel på vart jag skulle. Istället för de tre kilometrar jag trodde mig ha till lokalen visade det sig vara ungefär två mil... PANIK! Jag ringde gymmet där sjukgymnasten jobbade och fick prata med världens snällaste receptionist, som snabbt konstaterade att det gick en buss från Korsvägen om 19 minuter. Det tar 25 minuter till Korsvägen. Jag satt ofärdig inne i lägenheten. Crap. Då jag skulle få betala för behandlingen även om jag inte hann dit hade jag inget att förlora och kastade mig således på cykeln.

Benen dog av mjölksyran bara efter ett par minuter, men jag pressade mig hela tiden till att cykla så fort jag kunde. Illamåendet kom och gick, och minutrarna tickade. Jag kom att tänka på Sofy's underbara metafor taggtråd, och kämpade på. Med tre minuter tillgodo anlände jag till Korsvägen. Då kom svetten. Och som jag svettades! Det rann på ryggen, på magen, ja överallt(det är förbannelsen med att vara i någorlunda bra form...).

Jag satte mig på bussen och försökte få kroppen att lugna ner sig. Det gick sådär. När jag hoppade av och gick mot gymmet trodde kroppen såklart att jag skulle anstränga mig hårt igen och återigen svalkade kroppen av sig. Trots mina försökt till djupa lugna andetag var jag fortfarande riktigt svettig då tröjan åkte av och sjukgymnasten skulle behandla min rygg. Panik en gång till. Han löste dock situationen genom att ta fram en pappersnäsduk och lite försynt säga "Eh... går det bra om jag torkar lite här...?". Haha, stackarn! Det bröt dock isen lite, och sedan kunde vi prata ganska fritt :)

Sjukgymnasten hade stor tilltro till att fixa min rygg med några enstaka behandlingar men desto fler styrke och stretchövningar. Äntligen! Det är ju övningar jag har velat ha hela tiden, men som de renodlade kiropraktorerna inte givit mig.

Vi gick genom gymmet och jag gavs flera övningar att göra tills nästa besök. Därefter ska listan succesivt fyllas på.

Över större delen av ryggen tyckte sjukgymnasten att jag hade bra med muskler, han påpekade till och med hur stark jag var *stolt*, men när han kom till överdelen av ryggen skrattade han lite och sa "Ok, här har du visst fuskat en del. Du har inga muskler alls här!" Alltså något att jobba på...




Fuskverket


Såhär hemkommen igen måste jag säga att det känns riktigt, riktigt bra och hoppfullt. Övningarna jag gavs kändes jättebra att utföra, och jag längtar till gymmet imorgon för att testa dem ordentligt. Då jag köpte sex behanlingar på en gång kostade de styckvis bara 240 kronor, att jämföra med kiropraktorsbesöken som kostar runt 400. Dessutom verkar jag slippa simingen, stort wohoo!

måndag 14 juli 2008

Jag cyklar och cyklar...

Idag tänkte jag att eftersom jag ändå cyklar så mycket ute kunde jag likagärna fortsätta inne.

Dagens totala mängd cykling, på stationär och vanlig, blev 135 minuter. Först fram och tillbaka till jobbet (60 min), sedan fram och tillbaka till gymmet (30 min) och så även ett spinningpass på gymmet (45 min). Addera gårdagens styrketräning för benen och man får ett par ganska möra ben.

På spinningen idag koncentrerade jag mig på att försöka nå den där nära maxpulskänslan av lycka och utmattning som jag kan få i löpningen. På cykeln tycker jag att det är svårare, men i ett par intervaller gick det faktiskt! Först kändes det som om benen skulle dö, men efter ett par sekunders envishet släppte det och allt blev fantastiskt igen.

En annan sak känns väldigt skön och det är att jag ska till kiropraktorn imorgon, äntligen. Jag har haft så ont i ryggen i flera veckor nu att jag haft svårt att hålla humöret och tålamodet uppe. Dessutom är jag lättad över att min ömma benhinna slutat ömma efter endast fem dagars löpvila. Jag tänker dock ändå för säkerhets skull beställa tid för specialgjorda sulor, det är nog bra om jag ska kunna springa så mycket som jag vill springa...

söndag 13 juli 2008

Mat, träning, billig kvarg

Såhär har dagens mat och träning sett ut:

Förfrukost: Whey proteindrink
Cykel 30 min
Frukost: Mackor, ägg, kaviar, grönt te
Mellanmål: Proteindrink (kasein), fil, lite müsli, grönt te
Lunch: Kasslergratäng med ädelost, potatis, tomat och löksallad med olivolja
Mellanmål: Kesella, fun light, äpple, kaffe
Cykel 15 min
Styrka 40 min
Cykel 15 min
Efterträningssnack: Lite naturgodis, en handfull sega cheesballs som stått framme sedan gårdagen. Mm.
Middag: Kassler, matvete, paprika

Nu vet ni det :)

Träningen gick hur bra som helst och var underbar. Benen är skönt stela nu.

Idag hittade jag förresten en förpackning kvarg (250gr, alltså samma som arlas kesella) på Willys för 6:90! Det är ju flera kronor billigare än arlas, som väl brukar kosta kring tian. Kvargen producerades av något okänt märke och hade en fettprocent på snåla 0,2. Återkommer med smakrapport imorgon.

Snart dags för benen...

Åh vad jag är träningssugen! Tung styrketräning för ben och rumpa är vad jag suktar efter just nu, men ännu återstår några timmar på jobbet. Därefter slänger jag mig på cykeln och tar mig till gymmet. Jag kommer bara att ha drygt en halvtimme på mig att träna innan det stänger, så det är lite tidspress. Tur att jag redan är uppvärmd från cyklingen.

Igår blev det förutom cyklingen fram och tillbaks från jobbet (totalt 55 minuter) 20 minuter på Crosstrainern. Egentligen hade jag tänkt cykla en längre runda efter jobbet, men åskskurar satte stopp för de planerna. Det blev alltså inneträning istället, framför den underbara serien Work Out.

Träning, drama och glamour i en härlig blandning.

Löpningen ligger dessvärre på is ett tag för att skona benhinnan, men oj vad jag saknar den =(

fredag 11 juli 2008

Vila och nöjen

I onsdags blev det vila för min del, bortsett från cyklingen till och från jobbet. Igår hade jag tänkt gå upp tidigt och ta mig till gymmet för lite konditionsträning, men jag var så sjukt trött att jag tog en sovmorgon istället. Ett par timmar senare anlände några kompisar och vi åkte in till Liseberg. Det var en riktigt fin dag, med massor av karusellåkning :)

Idag svängde jag förbi simhallen innan jobbet och fick ihop 45 minuters simning. Jag testade att ha pulsklockan på mig i vattnet men det funkade inte så bra, tror inte att bandet fick tillräcklig kontakt med huden. Anywho, simningen är sjukt tråkig! Det finns ju ingenting att se på, det går inte att lyssna på musik eller talbok, och man bara simmar samma sträcka fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men hjälper det min rygg får jag stå ut.

På tal om ryggen ska jag till Sportlife rehab och behandlas på tisdag. Jag är trött på kiropraktorn som bara fixar ryggen utan att föreslå övningar eller sätt att undvika smärtan. Dessutom planerar jag ringa och rådgöra med Anna på måndag och se vad hon tror blir bäst för mig att göra.

Nu måste jag bara jobba lite till innan jag med stooor nyfikenhet ska kasta mig över bloggarna hos de modiga som simmade idag =)

Oj, visst lite förvirrad gällande dagarna... IMORGON ska jag läsa hur det gått för er... Lycka till!!!

tisdag 8 juli 2008

Terränglöpning med ond benhinna

Idag stod det löpning på schemat, men det var med viss oro jag gav mig ut i skogen. Min ena benhinna har ömmat till och från ett tag, och idag var den värre än vanligt. Jag smörjde med liniment och masserade för att mjuka upp den, och det hjälpte nog lite, men ömmade gjorde den fortfarande.

Jag bestämde mig för att ta det riktigt lugnt idag, och för att värma upp grundligt. När jag väl kom fram till det skogsområde jag tittat ut på kartan som lämpligt för löpning insåg jag att jag missat lite höjdmarkeringar... Löpstigen ledde nämligen upp på ett berg! En riktigt brant lutning senare (och mer klättring än löpning) befann jag mig på toppen där löpslingan fanns. Jättehäftigt! Dock fortsatte benhinnan att ömma så jag sprang riktigt lugnt, men jag ska definitivt tillbaka dit då benet slutat ömma.

Har ni några tips för hur man botar en inflammerad benhinna? Efter sökning på internet är jag bara förvirrad - vissa ordinerar strikt vila och andra vill att man tränar bort det. Vissa poängterar att stretcha vaderna ordentligt, andra en behandling av kyla och värme om vartannat. Vad tror ni?

Dagens frukt och grönsakstallrik till lunchen. Grape, passionsfrukt och tomat. Så gott!

måndag 7 juli 2008

Diverse träning

Träningsvärken i magen höll i sig till igår. Det gjorde ont att sätta sig upp, helt galet!

I helgen har tiden för träning varit ganska knapp, men jag har ändå lyckats klämma in två pass. I fredags sprang jag tempoträning i 40 minuter, och i lördags joggade jag en 6 kilomtersrunda i skogen. Jag har verkligen fastnat för löpningen nu. Det är fantastiskt skönt och avstressande att ge sig ut en runda i skogen efter de dagliga strapatserna.

På examenskalaset i fredags blev vi först bjudna på champange ute i en blommande skånsk trädgård (livsnjutning to the max), sedan sillsmörgås med nubbe, underbar lax smaksatt med lime och till sist två sorters tårta. Till detta serverades också vin och avéc.

Idag har träningen varit lite fragmenterad men sammantaget har jag tränat en hel del. Först 15 minuters cykel till gymmet, sedan styrka i 45 minuter och så cykel hem igen, 15 minuter. Ett par timmar senare cyklade jag till simhallen, vilket tog 20 minuter. Där simmade jag i 35 minuter och cyklade sedan de 5 resterande minturarna till jobbet. Här blir jag till halv elva ikväll då jag cyklar hem. Detta planeras ta cirka 25 minuter. Ni hänger med va ;)

Simningen går ok. Jag tycker fortfarande att andningen i crawlen är jobbig, så jag simmar en hel del ryggcrawl. Det senare simsättet är lika gynnande för min rygg, men har nackdelen att jag inte ser vart jag simmar. Lite problematiskt då man som idag är sex personer som delar på två banor.


Idag inhandlade jag också en ickehet simmössa. Mitt hår är blonderat och ganska torrt till att börja med och har protesterat starkt mot att utsättas för klor två gånger i veckan. Detta trots att jag använt inpackning i bastun varje gång. Nu hoppas jag på att simmössan ska skona håret lite...

fredag 4 juli 2008

Världens träningsvärk

Jag körde ett litet magträningspass hemma i lägenheten igår, med inspiration hämtad ur en gammal Fitnesstidning. Det var, som alla annan träning de senaste dagarna, riktigt tungt. Resultatet blev en ordentlig träningsvärk i hela magen och på sidorna. Gott.

Här kommer förresten en bild på jackan och jeansen jag köpte i onsdags:


I eftermiddag väntar ett fartlekspass och sedan en resa till svärföräldrarna i Skåne. Där blir det examenskalas, med god mat och gott vin :)


Ha en underbar helg!

torsdag 3 juli 2008

Tung löpning, tung simning

Gårdagen var väldigt nice. Inne i stan hittade jag en het sommarjacka och ett par snygga jeans och senare hemma i lägenheten avnjöt jag en riktigt god kladdkaka (de är väl i och för sig alltid goda...).

På kvällen gav jag mig iväg för att springa intervaller, men det gick segt. Först fick jag cykla 15 min i uppförsbacke för att komma till spåret, och när jag sedan skulle börja springa fanns inga krafter kvar i benen. Efter ett par halvdana intervaller planerade jag om och sprang istället det tre kilometer långa spåret i ett någorlunda högt, men konstant tempo.

Därefter var jag placerad i soffan tills det var dags att flytta sig till sängen :)

---

Idag stod det simning på schemat. Tyvärr stod det uppenbarligen simning på många andras scheman också, för jag fick dela snabbsimsbanan med inte mindre än fyra andra - inte optimalt. Andningen i crawlen besvärar mig fortfarande, så jag simmade en hel del ryggcrawl också. Överlag gick det väldigt tungt att simma och tiden släpade sig fram. Ansträngningsgraden var hög och jag beräknar att min medelpuls låg på cirka 165 slag i minuten. Den pulsen är ungefär vad jag brukar hålla under ett löppass, men simningen kanske känns hårdare eftersom hela kroppen aktiveras.

Efter mycket kämpande fick jag ihop mina 40 minutrar och kunde äntligen hoppa in i bastun.

Efterträningsmålet med kesella och äpple kändes långt från tillräckligt efter det ansträngande passet så jag stack till affären och köpte en nöt och fruktblandning av Paulún också. Gott. Nu sitter jag sedan några timmar på jobbet och ska strax inta en icke alltför kulinarisk upplevelse i form av stekt kyckling med grillkrydda, tomat, gurka och majs. Well, det går nog ner det med.

onsdag 2 juli 2008

Onsdag - egodag

Idag är jag ledig från jobb och ledig från samboliv. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att ha lägenheten för sig själv hela dagen och bara ta hänsyn till mig själv. Det känns också fantastiskt att faktiskt vara ledig när man är ledig, och inte ha ett pluggbeting ständigt hängande över sig.

Dagen kommer gå i träningens och onyttigheternas tecken. Det blir en salig blandning av hälsosamma träningspass och hälsosam och ohälsosam mat, samt lyckobringande shopping.

Hittills har dagen sett ut som följer:

08:00 Uppstigning

08:15 Upp på cykeln, cyklade 10 minuter och hittade ett underbart skogsområde med massvis med stall! Sprang lugnt i 40 minuter förbi hästhagar och lugna skogar. 75% av max. Cykel 10 minuter tillbaka.

09:15 Inköp av färska frallor. Frukost bestående av frallor, en med keso, två med marmelad och ost :) Grönt te.
Surfande och tvtittande.

Resten av dagen blir ungefär såhär:

11:00 - 14:00 Åka in till stan. Reashoppa. Gå i alla affärer jag vill. Äta god och nyttig lunch på något café. Dricka latte.

15:00 Hemma igen. Äta kesella mellanmål. Baka kladdmuffins med nötter. Äta halva smeten ;)

17:00 Springa intervaller.

18:00 Hemma. Bara slappa. Lägga mig i soffan och kolla på Grey's Anatomy eller Work out. Läsa skvallertidningar eller pocketbok. Fortsätta så tills läggdags.


Ah, det kommer att bli en underbar dag!

tisdag 1 juli 2008

Simning


Igår var jag och simmade igen, denna gången i en simhall med 50 metersbana. Det var riktigt nice att slippa vända så ofta, och gjorde det dessutom lättare att hålla koll på hur långt man simmat.

Jag fick ha en bana för mig själv turligt nog, så det var bara att simma på. Förra gången jag simmade fick jag ordentlig träningsvärk i ryggen, och igår började jag känna mjölksyra i rygg och axlar en bit in i passet. Den tar där den ska den där simningen alltså =)

Andningen hade jag fortfarande problem med, det känns som om jag inte får in tillräckligt med luft (jag crawlar alltså), så ibland får jag stanna och andas. Jag löste också problemet genom att byta till ryggcrawl vissa sträckor för att "andas ikapp". Trots att svårigheterna med andningen fanns kvar kändes det ändå bättre än förra gången, så jag hoppas på att problemet bara finns i tillvänjningsprocessen.

Idag blir det bara vila (och jobb) för min del. Det känns skönt att inte träna idag för min träningsvärk i lår och rumpa sedan söndagens styrka är inte nådig...