tisdag 2 februari 2010

Yogaliv

Jag har en ledig dag och ägnar den åt att ta hand om mig själv. Lagar bra mat, läser utvecklande böcker och funderar över hur jag ska använda mina fritidsintressen här i stan till att må ännu bättre.


Kom fram till att jag behöver ha en mjuk och ljuvligt doftande hästman att borra in ansiktet i, och komponerade en annons för att bli medryttare. Jag saknar hästar något förfärligt.

Jag har också läst massvis av sidor i boken Yogaliv idag. Där står många kloka saker som jag kommer att skriva om när det landat lite i mig.

Från boken fick jag inspiration till ett av dagens mellanmål - smoothie på yoghurt, is, apelsin och kanel, läskande! Och även fast det inte är så yogiskt att äta fisk vet jag ändå att dagens färgglada soppa även den uppskattades av kroppen.
Kroppen är för övrigt ganska sliten idag. Träningsvärk lite här och var. Imorse var jag täppt i näsan och hostade lite - precis så som min kropp brukar reagera dagen efter att jag tränat hårt. Istället för att stressa kroppen med ytterligare ett hårt träningspass idag bjuder jag kroppen och sinnet på härliga 90 minuter yoga ikväll.

8 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Yoga låter som det perfekta botemedlet! Hoppas du får en härlig kväll.

Anna sa...

Jag saknar också hästarna! Skulle vilja ha en liten islänning att rida på ibland!

Sofie RW sa...

Hihi, läste dina båda senaste inlägg efter varann; detta först, och kände bara hur harmonin kom susande i luften och mellan raderna; sen läste jag om armyn... och då blev det lite andra bullar :)

Anonym sa...

Helt apropå: Ditt utseende och din kropp andas sundhet! Ett föredöme på många sätt.
Hoppas allt är bra.
Hälsningar Henric

Emliscious sa...

ohh spännande!!
finns alltid folk som behöver hjälp med sina hästar =) berätta om du får napp =)

Susanna sa...

Fitnesscoachen - Det var verkligen en härlig kväll, kul att vara lugn och träningshög samtidigt :)

Anna - Åh vad man saknar dem! Har trillat in en hel del mail till mig redan, bland annat om en söt islanshäst som behövde rastas. Har själv bara ridit islandshäst någon gång och har inte riktigt koll på dem mer än att de är väldigt söta :)


Sofie - Hahaha, förstår att det blev ganska konstigt :) Men det blir ju faktiskt väldigt bra att träna ett tufft pass ena dagen och ett härligt lugnt yogapass dagen efter.

Henric - Tack så mycket :)

Emliscious - Har fått runt tio mail nu så nu är det svårt att välja! Får väl börja med de som står uppstallade närmast och åka dit och känna efter. När man är medryttare blir det ju liksom viktigt både att det stämmer med hästen och med ägaren, så jag får nog känna mig för lite. Men det ska bli väldigt väldigt roligt och mysigt att ha en häst att åka till igen!

frida sa...

Jag vill också borra in nosen i en hästman eller få höra susande andetag från en len mule. Hästar och ridning saknar jag stort!

Karin sa...

Yoga är underbart, jag håller med! Den där fisksoppan såg god ut! Vad gjorde du den av förutom lax och grönsaker. är det med kokosmjölk i?