torsdag 14 januari 2010

Barfota!

Cirkelträning idag, fokus på rygg. Och som alltid lite på ben, bland annat genom en konditionsövning med alternerande utfallshopp. Ordentligt jobbigt.

När jag stod och gjorde en balansövning liknande den jag visade för någon dag sedan började jag fundera över varför jag egentligen hade skor på mig. Det är ju helt onödigt! Visst hoppar jag en hel del men det är kontrollerade hopp och jag står på en till viss del sviktande gymmatta när jag tränar. Varför inte då ta av sig skorna och träna upp fötter, leder och vader också?

Sagt och gjort. Spännande känsla! När det var balans inblandat blev allt mycket lättare, och då jag gjorde burpees kändes hoppet in mot händerna smidigare. Men när jag hoppade hopprep upplevde jag det som om fotlederna var lite instabila, en diffus känsla. Nu några timmar efteråt har jag definitivt inte ont någonstans, men jag känner att en brinnande träningsvärk är på väg att dyka upp i vaderna. Häftigt!

Vad tror ni om barfotaträningen?

Här kommer dagens övning - omvänd låg benböj med axellyft framåt.
Man startar alltså övningen i bottenläget, typ sittandes på huk med hantlar i händerna. Därefter rätar man benen till drygt 90 grader samtidigt som man lyfter hantlarna framåt. Roligt med en annorlunda övning!



Som sagt, inga hantlar i hemmet nej...

Något annat som var nytt för idag var Matkorn. Det smakade ungefär som mathavre, vilket jag gillar. Ordentligt med tuggmotstånd men ändå gott. Byggde utifrån den en underbar "sallad" med keso, rödlök, avokado, oliver, paprika och soltorkad tomat. Mumsigt!


5 kommentarer:

Marina sa...

Jag har fått för mig att jag skulle få ont i benhinnorna om jag tränar utan skor... Men som du skriver bra att träna upp fötter, leder etc. Kanske något att tänka på när man gör mer balansövningar i varje fall. Ha en fin fredag!

Åsa sa...

Jag tycker att det kan vara skönt att köra klasser som yoga, Body Balance eller Afro där man är barfota. Jag gillar det i vissa fall. Som ovan. :)

Löpning & Livet sa...

jag tror att det beror på vad man är van vid kanske? tränar man alltid med skor känns det nog jobbigare att vara barfota, men om jag kör tex balansövningar från yogan i skor så känns det mycket mer stabild.. antar att det är för att fötterna inte har lika bra kontakt med underlaget? så det är nog bra med lite av varje. precis som vanligt alltså :)

Ebba sa...

Barfotaträning är nog bra. :) Dock får jag alltid ont i ena tån, så det funkar inte alls för mig.. Den är så himla krokig, mamma tror att jag har brutit den när jag var yngre, för den ser verkligen helt missbildad ut, haha.

Cissi sa...

Jag har "problem" med mina knän så hopprep hade jag nog inte vågat utsätta dom för =P
Men yoga, pilates och andra icke-studsande-träningsformer hade nog gått bra :)