fredag 17 april 2009

Träning i veckan

Dags för en liten snabbgenomgång av vad jag har haft för mig i träningsväg i veckan.

Core och Challenge
Efter en vilodag i tisdags gick jag ut hårt i onsdags. Dagen började med 45 minuters core och jag måste säga att jag behärskar de flesta övningar ganska bra nu. Det är häftigt att ha gjort framsteg så snabb där! Vissa övningar är fortfarande sjukt tunga, och plankan besegrar mig alltid, men det går framåt där också!
På kvällen genomfördes ett Challengepass på 44 aktiva minutrar med 84% i medelpuls. Antar att jag inte behöver säga mer än att det var superjobbigt men samtidigt riktigt gott. Många roliga varianter på övningar; jag kunde göra olika övningar för varje muskelgrupp alla tre varven.

Combat
På Sportlife Ullevi fick jag en glad överraskning när jag såg att det var Julia som skulle hålla i Combaten i torsdags. Innan passet kände jag mig sliten och hade ont i magen, men det trollades bort när jag sveptes med i Combatglädjen. Jag har inte tränat Combat på flera månader och blev nykär. Inte verkade det skada ryggen heller, ja, förutom den grymma träningsvärken jag fick där vill säga :-D

S-Functional
Idag premiärtränade jag S-Functional. Det var ok. Antar att det inte blir så lätt att leva upp till normen då det var självaste Magnus Ringberg som instruerade det första funktionella pass jag tränade. Trots avsaknad av riktigt wow-känsla var det ändå ett bra pass som skulle passa utmärkt att träna en gång i veckan (och kanske inte då man har träningsvärk i hela kroppen som jag hade idag). Det var flera övningar jag kände igen från passet med Ringberg, det var styrka blandat med konditionsintervaller och det kändes verkligen som om hela kroppen fick en genomkörare. Negativt var dock att passet var superkort, vi var stretchade och klara efter 45 minuter, och att det gavs noll chanser till att dricka vatten under passet. Om man bara tänker till lite på hur dessa två faktorer kan kombineras löser det nog sig ganska smidigt.

Nu väntar en helg av lite jobb och lite socialiserande, och förhoppningsvis 90 minuter yoga på söndag. Det vore nice, eller som min sambo så skönt uttryckte det "Shit vad du kommer bli avslappnad!"

7 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

åh! jag funderar också på yogan på söndag!! har en känsla att min kropp vill vila från löpning ett par dar och vad kan väl då vara bättre än 90min yoga? :)

Malin sa...

Kul att variera träningen som du gör! Jag känner mig verkligen helt insnöad på löpningen... Kanske blir annorlunda efter maran, jag vet inte. Jag tror att man gör bäst resultat om man kan variera sig som du gör. Kämpa på! ;)

Cizzi sa...

Jag vill också testa sportlife-passen! Det finns inget gym i närheten som kör challenge eller funktionell träning som jag kan hämta inspiration från. Vi får ta en dejt där du får visa vad ni får göra ;)

Anonym sa...

Jag ska på funktionella träningen på måndag för P..., jag vet att hon är grym! Kom du också!

Snorkkis sa...

Hehe... ser framför mig Sus o Andrea som kokta spagettin-avslappnade på söndag :) .

Och du har verkligen omväxlande träning, skoj!

J sa...

Tja. Vad tyckte du om S-function?
Var det jobbigt?
Jag har bara sett det lite och vet at en del isntruktörer tycker att det är svårt och är oroliga att det kan vara för jobbigt/svårt för ovana deltagarna?

Susanna sa...

Malin - Ja det finns ju så många roliga pass man vill gå på!

Cizzi - Ja det måste vara svårt det där, men av bilderna från bootcampet att döma verkar det vara liknande övningar du kör. De är grymma!

River - Ja hon var jätteduktig! Tur att du inte var där idag för jag var helt död på slutet ;)

Snorkfröken - Ja jag tröttnar inte direkt. Svårt att hinna med allt bara...

J - Ja det var faktiskt sjukt jobbigt. Folk som inte har tränat mycket innan kommer säkert tycka att det är supertufft, för det gör jag också trots att jag tränar så mycket .Men jag tycker det är roligt att det finns ett pass som detta som verkligen utmanar, jag gillar det!