onsdag 9 april 2008

Cykel ute, minus 1100 kcal

Det blev cykel till jobbet igår. Det var jobbigt och underbart.

Jag har känt mig lite småhängig i ett par dagar och inte vågat träna. Igår tröttnade jag och tänkte att det får bära eller brista, och bestämde mig för att cykla de 12 väldigt backiga kilometrarna till jobbet. Planen var förstås att ta det lite lugnt, men sedan blev det ont om tid och dessutom blåste en förfärlig motvind. Resultatet blev 35 väldigt intensiva minutrar.

Det var först då jag börjat cykla som jag fattade hur mycket det blåste. Det riktigt tog tag i mig, och i vissa nedförsbackar var jag tvungen att trampa fort för att överhuvudtaget ta mig framåt. Pulsen var uppe i 80% av max redan efter ett par minuter, men jag hade inte tid med att värma upp. Det var bara att bita ihop och ignorera blodsmaken i munnen...

Efter tio minuter gick det lättare. Jag kom på en rolig grej, nämligen att redan innan en backe bestämma mig för hur jag skulle ta mig upp för den, som på ett spinningpass. Vissa backar blev sittande med tungt motstånd, andra med lätt, vissa stod jag hela, andra skiftade jag och så vidare. Sedan blev det spurter i nedförsbackarna och när jag efter dryga halvtimmen var framme på jobbet var jag genomsvettig. Inte så konstigt då pulsklockan stod på 164/187...

Väl på jobbet var det skönt att få slå sig ner vid ett stillasittnade arbete och dricka diverse kaffedrycker från gratisautomaten =) Jobbade fem timmar där och laddade med Whey 80 och kesella + blåbär. När det var dags för hemfärd var jag sugen på att cykla igen.

Hemfärden blev lite lugnare, vinden hade tyvärr avtagit så jag hade ingen skjuts, men det var skönt att slippa dånet i öronen. Dessutom passerade jag en väldigt fin sjö och ett par gulliga hästar. Hemvägen tog 29 min och pulsen var 155/193.

Sammanfattningsvis är cykel ute alltså ett fantastiskt sätt att få upp pulsen i intervallform. Det går ju heller inte att ge upp mitt i en backe som man skulle kunna om man sprang, för då skulle man ju ramla av, haha. Det var väldigt skönt att få lite motion, och ännu bättre att inse att det blev en så effektiv sådan. Resultatet av båda passen blev enligt klockan minus 1110 kcal, ganska häftigt.

Nu blir det strax mellanmål och några timmar senare lunch, för klockan ett bär det av igen =)

2 kommentarer:

Sofy sa...

Wow, starkt jobbat och vilken effekt!

Susanna sa...

Ja det var hur häftigt som helst att inse hur mycket man får "gratis" bara för att man tar cykeln!