måndag 23 november 2009

Friskis & Svettis, Uppsala

Med några timmar över mellan avsked från vännen och tågresa hem passade jag på att besöka min första Friskis & Svettis-anläggning någonsin. Där fanns enorma salar och härligt normaltränade människor i blandade åldrar.


Galet stor sal för att vara "lilla hallen"

Passet jag gick på hette Skivstång + kondition 75. Det bestod i en bodypumpliknande del och en konditonsdel. Den senare innehöll 15 * 45 sekunders konditonsintervall följt av 15 sekunders vila.

Något jag verkligen gillade med passet var den härliga uppvärmningen. Lugna svepande rörelser som allt eftersom byttes mot större funktionella övningar som värmde upp hela kroppen. Jag tycker annars att uppvärmningar tenderar att vara för hårda direkt från början. Som om att personer som är vana vid träning inte behöver värma upp... Värst är då man ska börja "jogga" runt i ring och på en gång börja med höga knän eller indianhopp. Puls på 80% direkt.

Tillbaka till dagen.
Ljudet i salen var hur bra som helst. Jag brukar inte direkt uppskatta ljudanläggningar och dylikt men detta var himmelskt. Ljudet kom från alla delar av rummet och gav ett djup i musiken. Coolt!

Själva träningen var som sagt ganska lik pump, men med lite färre repetitioner per övning och några fler övningar per muskelgrupp. Detta tog ett tag för mig att få in vilket gjorde att jag mesade på med lite för lätta vikter i början. Mellan ben, rygg och bröst fick vi ingen tid att byta vikter och det störde mig lite. Bortsett från det gillade jag passet mycket. De avslutande intervallerna var glädjefyllda samtidigt som de var jobbiga och ett roligt sätt av avrunda med.

Friskis & Svettis verkar vara en kul kedja!
(Kostnaden för engångsträning var 75 kr)

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

oj, i den lokalen kan man gå vilse... skoj att träna på andra ställen. kram!

Annika sa...

Jag har varit på Friskis vid ett tillfälle, förra julen då de hade gratis träning en period i Sundsvall när jag var hemma... tyckte att det var över förväntan och riktigt bra träning med ett medelgympapass!

Ulrika sa...

Skivstång kondition är ett av mina favvopass! Riktigt bra och framförallt endorfinsprudlande träning.