måndag 28 september 2009

Vecka 39

Måndag - Löpning
Jag inledde träningsveckan med ett starkt löpsug och ett starkt löppass. 10 kilometer, i ett lite snabbare än bekvämt tempo. Jag var så väldigt sugen på att få springa på ordentligt att det aldrig kändes speciellt jobbigt, fastän ansträngningsgraden egentligen var hög. Jag sprang mest och njöt av skogen och tiden gick fort. Orken höll i sig fint hela vägen, och av de tre monster- uppförsbackar jag brukar få gå ett par steg i, gick jag nu bara i en. Roligt framsteg! Knäet gjorde heller inte ont (varken under tiden eller dagen efter), så ni kan ju tänka er vilket glädjerus jag befann mig i efter att ha sprungit en backig mil och fortfarande ha en pigg kropp! Pulsklockan visade på 10,4 km, 69 minuter, och 83% i medelpuls.

Mycket roligt på samma dag!

Tisdag - Styrketräning
På tisdagen ville jag träna ganska lugnt eftersom jag ändå hade tagit ut mig en del dagen innan. Jag tränade knä-rehab och rygg, och i den senare muskelgruppen koncentrerade jag mig på fler, lättare repetitioner. Jag vågade mig in i en obekant del av gymmet utrustad med dragmaskiner med rörliga handtag. Det funkade suveränt för min rygg! Jag kunde ställa in höjden till prefektion och det bästa av allt - jag kunde dra vänster och höger sida var för sig! Perfekt för att se till att musklerna i ryggen är balanserade, och tillåter en också att lägga till en rotation i ryggen vid utförandet. Knä-rehaben lyckades jag också variera genom annan Human Sports maskin där man kunde spänna fast foten och bla dra benet rakt fram med hjälp av höften, och sparka benet mot rumpan med hjälp av halmstrings. Allt sida för sida, muskel för muskel. Full kontroll, precis som man vill ha det vid rehabträning!

Några av maskinerna.

Onsdag - Core & Aerobic Dance
Jag börjar bli lite trött på coreintstrutkörerna på mitt gym. Vissa av dem i alla fall. Det verkar pågå en intern tävling kring vem som har det mest extrema passet. För vad tycker man som en någorlunda rutinerad coretränande när man får fullt av mjölksyra ca 15 sekunder in i passet? Känner man då; "wow, här stärker jag verkligen upp mina coremuskler samtidigt som jag behåller en perfekt teknik och minimerar skaderisken"? Hur många människor orkar egentligen hålla hela svanken strikt nere samtidigt som de sänker båda benen snabbt mot marken? Inte någon på det här passet iaf, och vad är då meningen med övningen? Att vi ska fuska? För alternativ får vi inte. Nej, det var kasst.

Dansen däremot var superb! En härlig instruktör som satt ihop ett skoj Michael Jackson inspirerat pass. Kul koreografi och medryckande musik, jag dansade mig leende igenom passet. Knäet var väl kanske inte direkt överförtjust över alla snurrar, men någon gång ibland måste man ju få vara olydig!

Torsdag - Vilodag
Hela torsdagen (från klockan 08 till 23) spenderades på jobbet. Tur då att man är så duktig på att tjata att man får med sig ungdomarna ut på skogspromenad. Jag upptäckte att jag visst har en underbar skog i angränsning till jobbet. Så härligt att få gå ut där och ta några djupa andetag när man hinner. Och ännu bättre, om det nu blir här jag fortsätter jobba, kan jag under årets mörkare årstider utnyttja min rast till att springa! Vilken oslagbar kombo, att jobba dygn och få ihop 20 arbetstimmar, och under den tiden också hinna med ett snabbt tempopass, eller hårda backintervaller, dessutom under de få timmar som solen lyser.

Vad tror ni om myslöpning här?

Intervaller uppför denna långa backen?

Och meditativ stretch här?

Fredag - Benstyrka & BodyBalance
I fredag var jag ledig och lyxade till vardagen genom att åka in tidigt till stan och parkera mig på ett café hela dagen. Lägenheten var nämligen inte i bästa skick men jag orkade inte ägna min lediga tid åt städning, så jag satt med en latte och läste tidningar i en myshörna istället. När jag tröttnade på det vandrade jag över till Sportlife Exclusive där jag först tränade benen lite lätt, och sedan avnjöt BodyBalance. Ny release och roliga utmaningar. Jag är hopplöst förlorad i BodyBalancens värld, men det är nog en bra förälskelse. Både under och efter ett sådant pass har jag en härligt varm känsla i magtrakten, jag tror den frambringas av den perfekta kombinationen av inspirerade musik, stolta men utmanande poser och övningar som man bara vet bringar lycka till ens kropp.

Lördag - Bokmässa & Löpning
Åh mysiga bokmässa! En av årets höjdpunkter! Böcker, böcker, böcker. Kändisar, tidningar och föredrag. Så mycket att titta på!
Med mig hem följde (förutom otaliga småsaker):
  • Hemma Hos Martina av Martina Haag (som var väldigt rolig att lyssna på).
  • Jag vill ju bara se bra ut naken av Jonas Colting
  • Yogaliv. Åtta steg till ett liv i lätthet av Eva Lewenhaupt.
Jag lyssnade på två intressanta föredrag, ett om ISO dieten där jag snappade upp lite roliga frukosttips och ett som hette "Good Enough", som handlade om att slappna av från sin perfektionism och som jag nog borde ta till mig av, haha.

Efter hemkomst och lite energipåfyllning sprang jag iväg på en kortare löptur. Jag hann precis med sex kilometer innan det mörknade och vips hade denna träningsvecka blivit komplett!

Martina Haag och Camilla Läckberg på samma bild om man tittar noga


Annas bok var jättefin och innehöll bra och smidiga recept.Läckberg igen

Och en övergiven Guillou...

Söndag - Jobb & Vila
Jobb hela dagen igår. Kul dag där vi bland annat letade upp världens gulligaste kor, men där jag också följdes av en oroande stickande känsla i halsen. Inte bra! Dock ganska oundvikligt då min sambo varit (enligt honom själv) dödssjuk hela veckan. Jag vilar och hoppas på snabb återhämtning. Tur att jag har så många roliga böcker att bläddra i!


Söta!

6 kommentarer:

Andréa sa...

Så mycket bra på så kort tid! Gillar verkligen inte att bokmässan alltid är samma helg som lidingö, jag ÄLSKAR att vara bland böcker och bokstäver :)

mikael sa...

Löpstigarna ser härliga ut.

Ska bli härligt att ge sig ut i Herkules nu och köra intervaller. Gissar på att det blir 2 minutare idag.

Ha en bra vecka.

Vill du fortsätta med Bohusleden innan vintern kommer?
Får ingen respons från de övriga som var med tidigare i somras.

Erika sa...

Vilken bra vecka du fick till! Mysjogging på jobbet ser grymt ut och bokmässa önskar jag att det fanns här i Sundsvall också :)

Emliscious sa...

grym löpning i måndags!! din kondition har det ju hänt massor med! wow! det är så inspirerande att följa =) =)

Susanna sa...

Andréa - Ja det var en väldigt kul vecka! Åh bokmässan är nästan som ett balancepass fast en hel dag lång, man bara går runt och myser. Men vi kanske kan fuska in oss på en torsdag någon gång, om vi låtsas att vi är pedagoger, borde funka!

Mikael - Ja jag blev väldigt glad över att hitta de mysiga stigarna!
Det är roligt för dig att ha hittat rolig löpträning i Herkules, själv gillar jag ju mest att jogga omkring i skogen för mig själv :)

Erika - Ja, mycket roligt på en gång. En bra mix blev det visst också, fast jag inte riktigt planerat in det, det bara blev så. Jaa bokmässan är fantastisk, nästa år får du åka ner, boka hotellnatt och lyxa till det. Perfekt helg för en glad själ!

Emliscious - Tack så jättemycket!! Det är så roligt när man blir lite snabbare, och det går lite lättare. Synd bara att det inte är så varje pass ;)

H C Barregren sa...

Det är härligt att springa tills man inte orkar mer, och så springar man lika mycket till :-)