söndag 20 december 2009

Träningsvärk av träningsvideos

Igår eftermiddag anlände jag till Småland. Tanken var att jag skulle springa mitt första pass efter att jag var sjuk men termometern visade på -12 och jag slog bort den idén. Möjligheten fanns att träna i hemmagymmet, men det är inte isolerat och alltså nästan lika kallt det också. Då fick jag den briljanta idén att köra igenom ett par hemmavideos.

Först körde jag igenom den gamla trotjänaren Rumpa och Lår, med Lotta Furebäck. En helt fantastisk video som har givit mig träningsvärk i benen otaliga gånger och år. Egentligen ett helt enkelt träningpass fullt av knäböj och utfall i olika kombinationer, men för min del fungerar det så väldigt mycket bättre att utföra ett sådant pass om någon redan har satt ihop det åt mig. Igår brände det galet mycket i benen och idag har jag stora svårigheter att ta mig upp och ner från stolar och trappor. Tummen upp för den!

Efter benen var det dags för coreövningar och jag testade en Winsor Pilates dvd. Den var bland det sämsta jag har varit med om. En 20 minutersträning som jag testade först var ganska ok om än väldigt lätt (läs: inte tung), men när jag fortsatte vidare in på 10 minutersträningen kunde jag inte hålla mig för skratt. Fruktansvärt löjliga övningar som inte gav mig någonting alls. Då ska ändå denna dvd kunna ge en helt ny kropp bara man tränar 20 minuter tre gånger i veckan...

Nej, jag gav upp pilatesen och körde en egen variant av mag och ryggträning istället. Dock saknade jag någon som peppade mig och fick mig att kämpa ett par repetioner till. Kanske är tomten snäll nog att ge mig Carolines 17-minutersprogram? Hoppas!

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Det verkar vara väldigt stor variation i kvaliteten på träningsvideos. Har också en yoga/pilates dvd som verkligen är värdelös. GymGlams video kanske skulle vara nåt.

Ha en bra fortsättning på julledigheten!

Susanna sa...

Snorkkis - Ja det är det verkligen. Vissa verkar mest vara gjorda för att inte avskräcka dem som aldrig tränat medans få är för oss som vill träna :)

Tack detsamma!!

Marina sa...

Är också innehavare av Lotta Furebäcks Rumpa & Lår-video och den är riktigt bra! Var länge sedan jag körde igenom den nu men det brukar minsann kännas efteråt :) Ha en go kväll!

Malena sa...

Välkommen till Småland! Duktig du är som tränar hemma, jag är slö just nu och behöver inspiration! Du har inte vägarna och löpskorna förbi här nån gång :-) ?

Kram!

Susanna sa...

Marina - Ja det är en riktigt effektiv video. Jag kör den inte så ofta, ibland bara en gång om året och varje gång tänker jag att "nu har jag väl ändå blivit stark nog att tycka att den inte är jobbig längre?", men jag kommer aldrig dit. Får hoppas det beror på att man går djupare och djupare ju bättre tränad man blir och att det är därför den fortfarande är jobbig :)

Malena - Jo det hade varit roligt! Kanske ett långpass ihop om någon månad när jag är hemma och vi båda hinner. Blir nog bäst med ett långpass som går lite saktare så man har luft kvar att prata lite, eller så får man ta pratat på en fika efteråt istället :)